Nieuw in de wereld van witte tanden zijn Lumineers; ultradunne, porseleinen tandschildjes die pijnloos over je tanden worden geplaatst en je een stralende, natuurlijk witte lach bezorgen zonder je tanden te beschadigen. Het dunne laagje licht transparant porselein maakt je tanden natuurlijk witter en beschermt tegen verkleuring, tot 20 jaar lang! Je tanden worden niet geslepen of beschadigd en je kunt de schildjes op elk moment (laten) verwijderen. Lumineers zijn ook geschikt voor gevoelige tanden!

Een stralende, natuurlijk witte ‘smile’, zonder je tanden te schuren of te behandelen met peroxide. Is dat mogelijk? Ja, en wel met Lumineers. De ultradunne tandschildjes zijn 0,2 tot 0,3 mm dik, dunner dan porseleinen facings die minimaal 0,5 mm dik zijn en waarbij altijd een dun laagje van de tand moet worden geslepen. Lumineers worden pijnloos over je eigen tanden geplaatst zonder dat deze beschadigen. Daarmee zijn ze veiliger en duurzamer dan methoden waarbij agressieve bleekmiddelen en chemicaliën direct op het gebit aangebracht worden.

Tandschade?

‘Bleekmiddelen bevatten peroxide, dat kan na verloop van tijd mogelijk gebitsproblemen opleveren’, zegt het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Bovendien kunnen tanden met bleekmiddel te ver gebleekt worden, waardoor een onnatuurlijke spierwitte kleur ontstaat. Lumineers zijn translucent, wat wil zeggen dat de kleur van je eigen tanden altijd invloed heeft op de uiteindelijke, wittere kleur van het schildje (wat een natuurlijker effect heeft). Genoeg reden om eens te checken hoe deze Lumineers werken.

Schildjes en probeerpasta’s

Wanneer je Lumineers wilt laten plaatsen moet je dat eerst aangeven bij je tandarts’, licht Cees de Gooijer (Keur en Sneltjes Dental) toe. ‘De tandarts neemt dan twee afdrukken van je gebit. Daarna reist de tandafdruk naar het Cerinate Laboratorium in Californi¸ (USA). Daar worden de tandschildjes gemaakt.’ De op je tandafdruk gemaakte Lumineers worden vervolgens door de tandarts met een speciale, niet definitieve pasta op de tanden geplaatst om je kennis te laten maken met de kleur. ‘Is de kleur niet helemaal naar wens, dan wordt deze procedure herhaalt tot de gewenste kleur is bepaald.’ Aldus de Gooijer.

Witte tanden!

Kies je definitief voor de Lumineers, dan wordt de probeerpasta verwijderd en worden de Lumineers met sterkere pasta in de gekozen kleur op je tanden gezet en met een plasma lamp uitgehard. Geen zorgen, dit beschadigd je eigen tanden niet en doet geen pijn. Lachen maar! De kosten voor Lumineers zijn afhankelijk van de conditie van je gebit. Je kunt je tandarts verzoeken om een persoonlijk, vrijblijvend consult en prijsindicatie.