Voor eeuwig jong blijven is iets wat we stiekem eigenlijk allemaal wel willen. Nu kunnen we het verouderingsproces helaas niet stopzetten, maar er bestaan gelukkig wél manieren om er veel langer jong uit te blijven zien. Daarbij is het nooit te vroeg om daarmee te beginnen – sterker nog, des te eerder je erbij bent, des te effectiever veel van de beschikbare methoden er zijn. En heb je al wel last van duidelijke tekenen van veroudering, dan hebben we daarvoor de professionele behandelmethoden. In deze blog lees je over de beste methoden voor een jonger uitziende huid, plus over wat je zelf kunt doen om het verouderingsproces te vertragen.

Professionele manieren om je huid jonger te laten lijken

Bij huidverjonging denken veel mensen toch meteen aan een professionele behandeling in een specialistische huidkliniek. Cosmetische kliniek S-K-I-N is een voorbeeld van zo’n huidkliniek, waar je verschillende huidbehandelingen kunt ondergaan om je huid weer te laten stralen.

Huidverjongende laserbehandelingen

Heb je last van vervelende fijne lijntjes en ongewenste pigmentatie als gevolg van blootstelling aan de zon of gewoon het ouder worden? Daarvoor heb je zeer effectieve laserbehandelingen.

Door de laser wordt de huid gestimuleerd om zichzelf sneller te gaan vernieuwen en wordt deze dikker, zodat je fijne lijntjes minder goed ziet en pigmentvlekjes verdwijnen. Zo krijg je een soepele, egale huid zonder dat daar een operatie aan te pas hoeft te komen.

Botox

Mocht je last hebben van diepere lijntjes en rimpels, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes, dan is botox vaak de volgende stap die genomen kan worden. Deze vloeistof wordt ingespoten in de spiertjes onder de huid, zodat die stoppen met samentrekken.

Op die manier stop je dus automatisch met fronsen en knijpen en verdwijnen je rimpels. Anders dan wat veel mensen overigens denken, is het eindresultaat van botox heel natuurlijk zolang je er niet te ver in doorschiet. 

Fillers

Als we ouder worden, verliezen we vaak vet in het gezicht. Daardoor kun je een wat meer ingevallen uiterlijk krijgen. Als je dat vervelend vindt, zouden fillers weleens je beste vriend kunnen zijn. Hyaluronzuur fillers worden dan op de juiste plekken in het gezicht geïnjecteerd  voor een voller uiterlijk en een jeugdige uitstraling.

Methoden voor thuis

Mocht je nog géén last hebben van opvallende lijntjes of rimpels of gewoon geen fan zijn van cosmetische chirurgie, dan bestaan er natuurlijk altijd genoeg methoden om thuis te proberen.

Preventief smeren

Een van de belangrijkste redenen voor een ouder uitziende huid is het verbranden in de zon. Dagelijkse blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering, ook als je huid niet rood wordt, dus is het essentieel om je huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème met hoge SPF. Op die manier hoef je straks niet tegen tekenen van veroudering te vechten, maar kun je ze al voor een groot deel voorkomen.

Een toegewijde huidverzorgingsroutine

Ook een consistente huidverzorgingsroutine is een must als je huidveroudering wilt tegengaan. Begin altijd met een milde reiniger om vuil en onzuiverheden te verwijderen, gevolgd door een toner om de pH-balans van je huid te herstellen. Breng vervolgens een hydraterende crème aan om je huid gehydrateerd te houden. Tel daar de zonnebrandcrème bij op en je hebt de basics voor een gezonde huid.

Retinol

Buiten de standaard huidverzorgingsroutine zijn er meer middeltjes om een verouderende huid jeugdiger te laten lijken. Retinol is bijvoorbeeld het middel als je vaarwel wilt zeggen tegen rimpels en fijne lijntjes en daar heb je geen arts voor nodig!

Retinol is een krachtig ingrediënt dat bekendstaat om zijn vermogen om de celvernieuwing te stimuleren, de productie van collageen te verhogen en zo de huidtextuur te verbeteren. Als je dit middel ’s nachts gebruikt als onderdeel van je huidverzorgingsroutine, zul je je huid binnen enkele weken van binnenuit zien stralen.

Peelings

Ook peelings zijn een geweldige manier om je huid een boost te geven! Chemische peelings exfoliëren de bovenste laag van de huid en zorgen ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Zo krijg je een frisse, stralende teint.

Een mildere peeling is geschikt voor een zachtere exfoliatie, terwijl een diepere peeling je huid intens vernieuwt. Voor het beste resultaat kun je je peelings bij een cosmetische kliniek laten doen, aangezien zij met professionele middelen werken.

Een gezond dieet

Last but not least moeten we niet vergeten dat de echte basis voor een lang en gezond leven ligt in een gezond dieet, en dat dat écht wonderen doet voor je huid. Een gezond dieet rijk aan antioxidanten zoals fruit, groenten en omega-3 vetzuren kan helpen om je huid van binnenuit te voeden en te beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Zorg ervoor dat je daarnaast niet rookt en laat de wijntjes maar liever staan – een goed glas water houdt je huid gehydrateerd.

Laat je huid stralen

Dus, ben jij klaar om te stralen als nooit tevoren? Met de tips uit dit artikel kun jij die prachtige, jeugdig uitziende huid krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd! Ga vooral goed om met je lichaam, bescherm je huid tegen slechte invloeden van buitenaf en wees vooral niet bang om bij een arts aan te kloppen als je tóch niet blij bent met wat je in de spiegel ziet, tenslotte is het jouw leven en jouw geluk.