Een mooie glimlach is niet alleen aantrekkelijk, het is ook een teken van een goede mondgezondheid. Het hebben van gezonde tanden en tandvlees is echter niet alleen belangrijk voor het uiterlijk. Het kan namelijk ook invloed hebben op je algehele gezondheid. Wanneer je tanden en kiezen in topconditie zijn kun je gemakkelijker eten. Ook ontstaan er dan veel minder snel ontstekingen en gaatjes. Die ontstekingen kunnen een grote, negatieve invloed hebben op andere delen van je lijf. Wist je dat een ontsteking in je mond zelfs voor problemen met je hart kan zorgen? Hoe dat zit lees je hier.

Waarom is een goede mondgezondheid belangrijk?

Een gezonde mond is essentieel voor een goede algehele gezondheid. Een slechte mondgezondheid kan namelijk leiden tot diverse gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, luchtweginfecties en zelfs vroeggeboorte bij zwangere vrouwen.

Bacteriën in je mond kunnen namelijk gemakkelijk via je bloedbaan andere delen van je lichaam bereiken. Hierdoor kunnen ze schade aanrichten aan je hart, longen en andere organen. Bovendien kan een slechte mondgezondheid leiden tot ontstekingen in je mond, wat weer kan leiden tot ontstekingen in andere delen van je lichaam.

Hoe zorg je voor een goede mondgezondheid?

Het is belangrijk om dagelijks aandacht te besteden aan je mondgezondheid. Hieronder vind je enkele tips om ervoor te zorgen dat je gebit gezond blijft:

Poets je tanden twee keer per dag

Het is belangrijk om je tanden minimaal twee keer per dag gedurende twee minuten te poetsen. Gebruik hierbij een tandenborstel met zachte haren en een fluoridehoudende tandpasta. Kies voor de producten van Sunstar GUM, je weet dan zeker dat je de beste tandenborstel en tandpasta in huis haalt die er is.

Flos dagelijks

Naast het poetsen van je tanden is het ook belangrijk om dagelijks te flossen. Hiermee verwijder je tandplak en voedselresten tussen je tanden en kiezen. Ook hier ga je natuurlijk voor de producten van Sunstar GUM. Of je nu kiest voor flossdraad of tandenstokers, de mondverzorgingsproducten van dit merk worden ook door veel tandartsen en mondhygiënisten aangeraden.

Bezoek regelmatig de tandarts

Een regelmatig bezoek aan de tandarts kan helpen bij het voorkomen van tandproblemen. De tandarts kan tandplak en tandsteen verwijderen en eventuele gaatjes vroegtijdig opsporen. Daarbij kan een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist ervoor zorgen dat je mond in topconditie blijft.

Vermijd suikerrijke voeding en dranken

Suiker is de grootste boosdoener als het gaat om tandbederf. Vermijd daarom suikerrijke voeding en dranken, zoals frisdrank, snoep en koekjes. Wil je toch lekker snoepen of frisdrank drinken? Spoel dan na het snoepen je mond met water om te voorkomen dat de suikers op je tanden en kiezen blijven zitten.