Af en toe hoor ik klanten mopperen dat een crème niet goed werkt. Hoe zou dat nou kunnen? Want er zijn prachtige crèmes met hele goede intensief werkzame ingrediënten verkrijgbaar en cosmetica fabrikanten blijven geen decennia lang bestaan als de producten niet werkzaam zouden zijn. Eén van de oorzaken waarom de crème niet het gewenste resultaat levert is dat de huid niet op de juiste wijze gereinigd wordt. Daardoor kunnen de werkzame ingrediënten in de crème hun werk niet goed doen.

Laten we eens gaan bekijken wat de huid nu eigenlijk is. De huid is ons grootste orgaan, scheidt via de poriën afvalstoffen af (zweet & talg) en beschermt ons lichaam. Ons gehele lichaam is opgebouwd uit cellen deze vernieuwen zich continue. Je hebt ongeveer elke 28 dagen een nieuw huidje Naarmate de cellen aan de oppervlakte komen sterven ze af, worden platter, zijn dof en droog van structuur. Je kent het ongetwijfeld die droge benen, ellebogen of lippen. Dode huidcellen verstoppen de poriën en veroorzaken puistjes, gerstekorrels en mee-eters Als je op dat moment een crème op de huid aanbrengt dan zal deze eerst in de dode huidcellen terecht komen en moeilijker dieper in de huid trekken.

De bovenste huidlagen zijn dus dode huidcellen, veel cellen vallen automatisch van de huid af maar door ze extra een handje te helpen gaat de huid meer stralen en zal minder droog aanvoelen.

Perfecte reinigers neutraliseren het water, spoelen de poriën schoon, verwijderen vuil en een deel van de dode huidcellen. De crème die je daarna aanbrengt heeft dan de mogelijkheid om dieper in de huid zijn werking te kunnen doen.Het is net als tanden poetsen, maak vanaf nu elke ochtend en avond even een minuutje vrij om jouw huid te reinigen met een milde wasgel, olie of mousse.