De strengere regelgeving voor tanden bleken zorgt voor een nieuwe hype, namelijk tanden bleken met het bestanddeel Nano-Hydroxyapatiet. Het kristal is inmiddels algemeen bekend in de tandheelkundige sector en de vraag naar tanden bleken met Nano-Hydroxyapatiet’ kent hierdoor een sterke stijging.“Het bestanddeel ‘Nano-Hydroxyapatiet’ zorgt er voor dat tanden bleken weer veilig wordt.”, aldus David Pinto, woordvoerder van tandartspraktijk WIT. “De toepassing van ‘Nano-Hydroxyapatiet’ zorgt er voor dat het glazuur niet wordt aangetast en dat minuscule beschadigingen aan de oppervlakte van het gebit zelfs gerepareerd worden.”

Veel nieuwe mogelijkheden met bevinding in tandheelkundige sector: bestanddeel Nano-Hydroxyapatiet

Wereldwijd is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de stof Nano-Hydroxyapatiet en academici zijn lovend. Niet onterecht want de combinatie van Nano-Hydroxyapatiet en Peroxide zorgt er voor dat na een bleekbehandeling geen verlies van glazuur optreedt. Nano-Hydroxyapatiet is eenzelfde kristal als waar tanden uit zijn opgebouwd en hecht zich hierdoor aan de tanden, aan de beschadigingen en tubulies (kleine kanaaltjes in de tanden), het resultaat hiervan is dat de tanden als het ware ‘gerepareerd’ worden. Wetenschappers uit de hele wereld stellen hierdoor dat Nano-Hydroxyapatiet hét tandverzorgingsmiddel van de toekomst is.

Toepassing Nano-Hydroxyapatiet in vernieuwde PrevDent methode

Tandartspraktijk WIT past met de PrevDent methode al enige tijd Nano-Hydroxyapatiet toe voor het bleken van tanden. Deze door veel tandartsen toegepaste tanden bleek methode maakt tanden tot acht tinten witter. Bij WIT wordt de behandeling uitgevoerd onder supervisie van tandartsen. De behandelaars werken volgens een protocol waarbij eerst een uitgebreide gebitsinspectie wordt uitgevoerd en het te verwachten resultaat wordt doorgenomen met de patiënt.

De behandeling start met het aanbrengen van cofferdam (een rubberen substantie) om het tandvlees te beschermen, de blootliggende gedeelten van het gebit worden afgedekt waarna de witmakende gel wordt aangebracht. Deze gel wordt geactiveerd door een zacht LED licht gedurende 12-15 minuten en deze stap wordt herhaald tot een totale behandeltijd van 60 minuten.