Scrubben is goed voor je huid . Met een scrub worden de dode huidcelletjes goed verwijderd, wordt je huid weer superschoon en krijgt een gezonde glans. Met scrubben stimuleer je bovendien de doorbloeding. Je krijgt een mooie en egale teint als je je huid goed scrubt voordat je een bruin-zonder-zon product gaat opbrengen. Maar ook andere hydraterende verzorgingsproducten zoals een bodylotion of crème worden na het scrubben beter opgenomen. De huid voelt daardoor soepel en verzorgd aan.

Bodyscrub

– ga onder de douche staan
– pak een scrubcreme of scrubzout en breng deze aan met stevige, ronddraaiende bewegingen.
Vooral de ruwe eeltplekjes zoals ellebogen, voeten en knieën goed bewerken
– afspoelen met water en afdrogen
– Smeer je in met een lekkere bodylotion of bodycreme.

Tip: je kunt in plaats van bodylotion ook je restvoorraadje oude zonnebrandproducten opmaken. Doordat deze geregeld verwarmd en weer afgekoeld zijn, is de werking van de factor niet meer betrouwbaar. Maar voor de verzorging van de huid zijn ze nog prima!

Scrubben van je gezicht, hals en decolleté

– maak je gezicht, hals en decollete vochtig met een washandje – begin met je decolleté. Maak met de scrubcreme ronddraaiende bewegingen en ga dan via de hals naar het gezicht. Let er wel op dat je hiervoor een speciale gezichtsscrub gebruikt (fijnere korreltjes)
– scrub je hele gezicht behalve de huid rondom de ogen
– je lippen kun je scrubben met een oude tandenborstel (zonder scrubcreme)
– Spoel je af met lauwwarm water.

Tip: Je kun nu ook een heerlijk maskertje aanbrengen. Als je minder tijd heb breng je gewoon je dag- of nachtcrème aan