Zoveel peelings, zoveel meningen. Waarom zou je eigenlijk een peeling bij de schoonheidsspecialist doen? Het antwoord is heel eenvoudig; de schoonheidsspecialist kent je huid als geen ander en kan dus ook precies beoordelen welke peeling je nodig hebt en hoe vaak. Veel consumenten denken bij peelings helaas nog aan resultaten die ze wel eens gezien of meegemaakt hebben; namelijk dat ze na de peeling een week lang met een rode, vervelde huid rondliepen. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Er zijn ook hele milde peelings en ook microdermabrasie is een methode om de huid te peelen.

Microdermabrasie

In het geval van microdermabrasie brengt de schoonheidsspecialist onder druk superfijne kristallen op de huid aan. Het gevoel is te vergelijken met als je op het strand loopt en de wind blaast fijne zandkorrels op je gezicht. De polijstende werking doet absoluut geen pijn, maar je hebt wel een ervaren specialist nodig die je huid kent en ook precies weet op welk deel van het gezicht de druk moeten worden opgevoerd of waar deze minder heftig moet zijn. Door deze methode, wordt de bovenste huidlaag (hoornlaag) verwijderd en komt de onderliggende huidlaag tevoorschijn. Met als resultaat dat je huid als het ware doorschijnender is, mooier en frisser en dat werkstoffen beter worden opgenomen.

Dus mocht je nog last hebben van (winterse) vaalheid, of wil je pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpeltjes minimaliseren? Dan zit je goed met een peeling of met een microdermabrasie behandeling. Dit kun je ook prima in kuurverband te doen, bijvoorbeeld drie tot vier keer en dan met twee weken tussen elke behandeling. Zo activeer je de celvernieuwing optimaal!