Wist je dat er heel veel vormen van huidverbeterende massages bestaan? Massages hebben een herstellende en stimulerende werking en je kunt er veel effecten mee bereiken voor een stralende huid! Eva Gundlach, winnaar van de Beauty Award regio zuid en aangesloten bij ANBOS, vertelt over de massage als methode voor het verbeteren van de huid.

Naarmate je ouder wordt verlies je steeds meer collageen. Een stofje in je lichaam dat je huid elastisch en rimpelvrij houdt. Naast speciale producten om het collageen te stimuleren, heb je ook de mogelijkheid om door middel van een massage het collageen te bevorderen. Een huidverbeterende massage is eigenlijk een soort fitness voor de huid. Net zoals je je lichamelijke conditie verbetert door te sporten, zo verbeter je de conditie van je huid met een massage. Huidfuncties worden verbeterd, doordat cellen in de diepere huidlagen worden gestimuleerd. Dit resulteert in een stralende, gezonde huid.Wanneer je de conditie van je huid wilt verbeteren, is een persoonlijke kuur aan te raden. Afhankelijk van je huidconditie kun je in het begin vaker achter elkaar komen om je huid lekker aan het werk te zetten. Daarna zijn maandelijkse onderhoudsbehandelingen aan te raden. Juist door regelmatig een huidverbeterende massage te ondergaan, blijft je huid in topconditie!’

Omdat je huid flink aan het werk is gezet, kan je huid er na een massage best wat rood uitzien, maar dit verdwijnt enkele uren daarna. Om het effect van de behandeling te continueren, zijn maatwerk producten voor thuis belangrijk. Loop eens bij een ANBOS-schoonheidsspecialist binnen om te horen welke vorm van massage jouw huid nodig heeft.