Een donkere huid is op een aantal punten anders dan een blanke huid. De poriën van de donkere huid zijn meestal groter waardoor de huid snel kan uitdrogen. Een droge donkere huid heeft een oneffen en ruw huidoppervlak, ziet er dof uit of gaat zelfs schilferen. at je dan zeker niet moet doen is jezelf invetten met vaseline of paraffine. Daarmee bereik je precies het tegenovergestelde effect. Je sluit je huid af, het vocht blijft onder de huid zitten en maakt de huid nog droger. Je kunt beter een hydraterende crème gebruiken die er voor zorgt dat de huid kan blijven ademen en dat het vocht wordt opgenomen.

Vette huid

De donkere huid heeft vaak ook actievere talgklieren waardoor de huid vetter is. Voor het reinigen van de donkere huid kun je het beste producten gebruiken voor de vette huid. De poriën vernauwen hierdoor en de huid zal minder glimmen. Maar omdat de donkere huid vaak ook tegelijkertijd vochtarm is, kun je deze reinigingsproducten het beste combineren met een goede hydraterende dagcrème en nachtcrème. Vermijd de crèmes tegen puistjes die de huid uitdrogen (bijvoorbeeld met alcohol).

Experimenteer met make-up!

Ook make-up voor de donkere huid krijgt eindelijk de aandacht die het verdient. Veel make-uplijnen, zoals Black | Up hebben inmiddels speciale producten in hun assortiment. Gebruik als basis altijd een matte foundation op oliebasis. Zo zal de huid minder snel glimmen. Experimenteer daarnaast met felle kleuren. Deze staan doorgaans veel mooier dan op de lichte huid!