Alsof het niet al vervelend genoeg is, blijft een groot deel van de acne patiënten zitten met het zogenoemde “rest acne”. Een vervelend huidbeeld, dat een grote invloed kan hebben op het algemeen dagelijks leven, een levenslange confrontatie in de spiegel.

Restacne is een term die de nasleep van acne aanduidt. De actieve acne ontstekingen zijn weg, maar op die plekken zijn nu littekens zichtbaar. Er bestaan verschillende soorten acne littekens en op verschillende diepten in de huid. Over het algemeen geldt dat deze littekens niet zomaar met een ‘simpele’ schoonheidsbehandeling te behandelen zijn. De acne littekens zijn zichtbaar als een soort putjes en deukjes in de huid. Vaak zijn daarnaast de poriën verwijd en is de huid paarsrood vlekkerig gekleurd.

Voor het behandelen van acne littekens is een diepere behandeling een absolute vereiste. Er zijn verschillende technieken mogelijk zoals de Elos en de op radiofrequente energie gebaseerde eMatrix methode. Deze laatste methode maakt gebruik van de allernieuwste technologie en wordt inmiddels alweer jaren met veel succes in de meest gerenommeerde laserklinieken toegepast bij acne littekens.

De eMatrix behandeling werkt op een precieze diepte in de dermale huidlaag. Hier maakt het subtiele, minuscule gaatjes in de huid. Deze gaatjes ontwikkelen zich tot nieuw huidweefsel. Deze gezonde huid vult als het ware de littekens op, zodat de huid er gladder en zachter uitziet. In de diepte worden collagene vezels gestimuleerd, waardoor het herstelproces bespoedigd wordt en de huid een extra boost krijgt. Ook zullen rode en paarse vlekjes verminderen.

De eMatrix behandeling is geschikt voor alle huidtypen en is in het bijzonder ook veilig voor de donkere huid. De eMatrix methode wordt tevens succesvol ingezet bij de behandeling van een verslapte huid, beginnende rimpeltjes en lijntjes, striae, pigmentvlekken en andere littekens.