Oké, toegegeven, als je nog in Nederland op vakantie gaat heb je dit misschien niet nodig, maar is het wel leuk om te hebben. Ben je echter van plan om nog een weekje (of twee) zon te pakken op een van de Griekse eilanden, in Turkije of op de Canarische Eilanden, dan kun je écht niet zonder. Zonder wat dan? Zonder een heerlijke zijden jurk. Een zijden jurk heeft veel goede eigenschappen waar ook jij, zeker als het warm is, van kunt profiteren.

Wat zijn de voordelen van zijde?

Zijde kent veel voordelen, denk dan aan:

  • Zijde is anti allergisch, je zult er geen uitslag, bultjes of jeuk van krijgen.
  • Zijde beschermt je tegen UV straling. Draag daarom een zijden sjaal om je hals of haren wanneer de zon (fel) schijnt. Je kunt, door een lange, zijden jurk te dragen je benen beschermen tegen deze zelfde UV straling.
  • Zijde is, op 30 graden of kouder, makkelijk wasbaar en het droogt snel. Je hoeft je geen zorgen te maken over strijken. Hang je zijden jurk nat op en eventuele kreukels zullen er vanzelf uit zakken.
  • Zijde glanst en heeft een fantastische kleurintensiteit.
  • Heb je zonne-eczeem te pakken? Dan zul je merken dat zijde verkoeling geeft.

En daarbij is het gewoon mooi. In zo’n kaftan jurk van zijde zul je je op en top vrouwelijk voelen. Kies een wijde rok met mooie sandaaltjes (met of zonder hak) en je zult stralen bij alles wat je doet.

Wat is een kaftan jurk?

Een kaftan jurk is een tuniek-achtige jurk die uitermate geschikt is voor avondjes uit in een warm land. Je kunt de kaftan jurk ook heel goed gebruiken als negligé of als luchtig jurkje over je bikini of badpak. Door een kaftan jurk in schitterende kleuren te kiezen zorg je ervoor dat je altijd in het middelpunt van de belangstelling staat. Jij straalt en dat zie je!

Hoe style je zo’n zijden kaftan jurk?

Je kunt bij deze jurk, die wel wat bohemien aandoet, dragen wat je maar wilt. Al nodigt deze stijl wel uit tot het dragen van meerdere kettingen met houten kralen, zilveren armbandjes en een sjaaltje in je haar. Kies voor mooie sandalen of juist voor lage sneakers. Een enkelbandje maakt het geheel écht af.

Je make-up kun je eau-naturel houden of juist heel uitbundig. Je moet je wel fijn voelen in wat je draagt. Draag je nooit make-up, dan staat deze jurk je ook vast erg mooi. Jij bent wie je bent, maar dan met een mooie jurk!