O, natuurparken! Is wandelen helemaal jouw ding en zoek je een plek in Nederland om te genieten van het buitenleven? Hier is een lijst met geweldige natuurparken die je kunnen helpen dichter bij de natuur te komen. Nederland heeft misschien geen bergen (of eigenlijk geen heuvels), maar het landschap is nog steeds mooi en vredig. Om te beginnen zijn hier natuurparken in Nederland die je aan je bezoeklijst kunt toevoegen.

De Biesbosch

De Biesbosch is een populair natuurpark en één van de grootste van het hele land. Het is vooral populair omdat er zoveel te doen is. Je kunt er vogels spotten en wandelen, vissen, overnachten in een vissershut in het park, kano’s huren, fietsen en speciale wandeltochten maken met boswachters. Je kunt ook dineren in het nationale park. Ze hebben zelfs een evenementenkalender. Aan activiteiten geen gebrek in dit nationale park. De Biesbosch heeft een wild, maar mooi landschap. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de stad. De Biesbosch verzorgt ook schoolprogramma’s en is sterk betrokken bij zowel de voorlichting van het publiek als het behoud van het landschap en zijn bewoners.

Natuurpark De Maasduinen

De Maasduinen is een prachtig nationaal park gelegen in de provincie Limburg. Het park is ontstaan ​​door veel verschillende factoren: mensen, wind en water. Het vormt eigenlijk de langste rivierduingordel van heel Nederland. Ook komen er in De Maasduinen veel verschillende zeldzame soorten planten en dieren voor, zoals slangen, zandhagedissen, kraanvogels, buizerds, vleermuizen, bevers en vlinders. Natuurpark De Maasduinen is de perfecte plek om te gaan wandelen, paardrijden, ontspannen fietsen of mountainbiken. Er worden ook excursies gehouden en het is de perfecte plek om op schoolreisje te gaan. Over het algemeen is het een prachtige plek om een ​​dagje naar toe te gaan.

Natuurpark Texel

Als je op zoek bent naar iets verder weg, maar met de meeste vertrouwdheid van jouw Nederlandse thuis, zoek dan niet verder dan Texel. Texel is een eiland gelegen op slechts vijf kilometer ten noorden van Den Helder, aan de overkant van de Waddenzee. Ruim een ​​kwart van het eiland bestaat uit Nationaal Park Duinen van Texel, compleet met fietspaden (uiteraard) en de zee. Het is eigenlijk alles wat je zou willen van een weekendwandeling of fietstocht. Natuurpark Texel bestaat uit zo’n verscheidenheid aan landschappen, waaronder duinen, valleien, bossen en moerassen. Allemaal compleet met een verscheidenheid aan dieren, zeldzame plantensoorten en beschermde vogels. Dit alles is te ontdekken via verschillende routes, zoals uitgebreide fietspaden, wandelroutes en zelfs voor ruiters.

Natuurpark Lauwersmeer

Natuurpark Lauwersmeer ligt in de voorzienigheid van Groningen en Friesland. Het is een product van overstromingspreventie toen er in 1969 een dam werd gebouwd, dus het is nu een zoetwatermeer. Er broeden meer dan 100 vogelsoorten en duizenden ganzen. Ook vind je er lepelaars, steltklauwen, zeearenden en grijze franjes. Het is letterlijk de perfecte plek om één te zijn met de natuur, of om vogels te kijken. Als vogels kijken niet jouw ding is, dan is dit de perfecte plek om naar de sterren te kijken. Het Nationaal Park heet nu al bijna vier jaar “Dark Sky Park” omdat er eigenlijk een deel bewaard is gebleven zodat bezoekers de lucht kunnen zien zonder enige lichtvervuiling. Zo cool!