Zwak en uitgehongerd omdat je persé in je trouwjurk wilt passen, afgekloven nagels door de stress? En opgezwollen ogen, omdat je op het laatste moment nog even je wenkbrauwen in vorm wilde brengen? Zo wil je er echt niet uitzien op je trouwdag! Soms ben je zo druk bezig met de voorbereiding van je bruiloft bezig dat je jezelf helemaal vergeet. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, want op jouw grote dag draait alles om jou! De oplossing? Een goede beautyplanning! En wat heerlijk dat er zo veel goede specialisten te vinden zijn die je hierbij kunnen helpen en adviseren. Natuurlijk kun je ook zelf thuis diverse schoonheidsbehandelingen uitvoeren, maar dat weegt meestal niet op tegen wat een professional allemaal voor je uiterlijk kan doen. Ons advies: begin op tijd, schakel wat professionals in en dan komt alles goed. Welke beautybehandelingen doe je 6 maanden voor je bruiloft, 1 maand voor je bruiloft of in de week van je bruiloft? Een overzicht.

Beautyplanning: 6 maanden voor je bruiloft

Lichaam
Als je een gezond voedingspatroon combineert met voldoende beweging, dan zie je er het beste uit. Sla nooit maaltijden over en honger jezelf niet uit om in je bruidsjurk te passen. Heb reële verwachtingen: een gezonde lange termijn plan is veel beter dan 6 weken detoxen of een crash dieet. Als je jezelf te zwaar vindt, probeer dan om ongeveer 1 kilo per maand af te vallen. Meer dan dat is niet reëel en ook niet wenselijk. Tenslotte wil je er niet ‘getekend’ uit zien op je bruiloft. Eet 3 gezonde maaltijden per dag en zorg voor voldoende beweging.

Huid
Er niets mooier dan de stralende huid van een gelukkige bruid. Maar daar heb je wel een gezonde huid voor nodig. Voor een huidanalyse kun je terecht bij een professionele schoonheidssalon. Samen met je schoonheidsspecialiste spreek je af op welke manier jouw huid nog te verbeteren valt en hoeveel behandelingen daarvoor nodig zijn. Afhankelijk van de conditie van je huid begin je 3-6 maanden voor je bruiloft met gezichtsbehandelingen.

Kapsel en make-up
De meeste bruiden willen hun haar professioneel laten stylen op hun trouwdag en sommigen willen zelfs een compleet nieuw kapsel. Ga op zoek naar een goede kapper / hairstylist / visagiste of kies voor een allround bruidsstylist. Bespreek met deze mensen wat je zelf qua kapsel en make-up in gedachten hebt voor je trouwdag. Vertel hoe je bruidsjurk er uit zal zien en ook wat meer over de invulling van de trouwdag zelf. Vraag wat ze voor je kunnen betekenen, spreek eventueel een proefsessie af en vraag ook of en hoe vaak ze op de trouwdag aanwezig kunnen zijn. Laat je bij de keuze vooral leiden door jouw gevoel: bij wie voel jij je op je gemak en wie snapt het beste wat jij graag zou willen. Als je van een simpele stijl houdt, laat je dan vooral geen glamourous look aanpraten. Blijf jezelf! Spreek met je kapper en/of visagist een probeersessie af, 4-8 weken voor de grote dag.

Beautyplanning: 1 maand voor je bruiloft

Lichaam
Dit is de juiste tijd om een klein zonnebankkuurtje te nemen. Draag je een strapless jurk, vergeet dan niet je bikini/ondergoed uit te doen als je onder de zonnebank ligt.

Huid
Om het risico van roodheid, irritatie of zelfs allergische reacties te vermijden stop je met intensieve behandelingen zoals fruitzuurpeelings, dermabrasie en ontharen. De laatste huidverbeterende gezichtsbehandeling mag uiterlijk 2 weken voor de trouwdag plaatsvinden.

Kapsel en make-up
Uiterlijk 1 maand voorafgaand aan de bruiloft (mag ook eerder) heb je een probeersessie met de kapper en/of visagist of de bruidsstylist. Probeer je bruidskapsel en je bruidsmake-up uit en maak een foto om te zien hoe je er uit ziet (ook op de foto). Maak duidelijke afspraken voor op je trouwdag zelf.

Beautyplanning in de week van je bruiloft

Lichaam
Mooie gladde benen, haarloze oksels, een strakke bikinilijn. Het harsen (waxen) van je lichaam zou minimaal 3 dagen voor je trouwdag moeten plaatsvinden en nog eerder als je het nog nooit gedaan hebt of als je een gevoelige huid hebt. Het is nu ook tijd voor een manicure en pedicure. Wacht hier niet mee tot de trouwdag zelf.

Huid
In de week van het huwelijk ga je voor de laatste keer naar de schoonheidssalon voor een kleine ontspannende behandeling. Je kunt je huid wat laten opfrissen en de laatste oneffenheden in je gezicht laten verwijderen. Sluit af met een ontspannende massage, dat helpt tegen de stress!

Kapsel en make-up
Veel vrouwen realiseren zich niet dat het epileren van wenkbrauwen een licht gezwollen huid of zelfs kleine bloedinkjes kan veroorzaken. Laat je wenkbrauwen dus 1 week voor je trouwdag in vorm brengen om roodheid of irritatie te voorkomen.

En dan eindelijk: de trouwdag zelf

Zorg ervoor dat je ontspannen bent op de dag zelf, een gestreste huid ziet er niet mooi uit. Neem de tijd voor je kapsel en make-up zodat je op tijd klaar bent. Zorg dat je wat make-up achter de hand houdt, misschien moet je wel een traantje laten. Halverwege de dag kun je even kijken of een touch-up van je make-up nodig is en (laat) je je make-up even bijwerken. Maar het allerbeste advies is: blijf jezelf dan zie je er beeldschoon uit. Jij bent vandaag het stralende middelpunt! Geniet!