Natuurlijk wil je op je eigen bruiloft er onweerstaanbaar uitzien om je geliefde extra te verrassen. Niet alleen je bruidsjurk is een belangrijke eyecatcher op deze speciale dag, maar met de juiste make-up zul je er nog stralender uitzien. Als je vaak make-up draagt dan kun je op je trouwdag je make-up wat zwaarder aanzetten (vooral ’s avonds). En als je bijna nooit make-up gebruikt kun je het beter wat sober houden . Ons advies: zorg voor een mooie egale huid en gebruik zo veel mogelijk natuurlijke kleuren zodat je er niet overdreven opgemaakt uit ziet. Leg het accent op de ogen of op de mond en niet op allebei. Een ‘klassieke’ neutrale make-up is altijd mooi, ook nog als je over 10 jaar door je trouwalbum bladert…

Teint

Belangrijk voor een bruidsmake-up is dat de basis egaal en heel natuurlijk is. Veronique heeft gekozen voor een vloeibare foundation met een subtiel glansje erin. De bruid moet natuurlijk stralen maar niet overal, dus is de t-zone gematteerd met een transparante poeder. Op de wangen komt een zachte roze/perzik kleur blush met een subtiel glansje erin.

Ogen

Op de ogen worden goud/bruin tinten gebruikt om de blauwe ogen van model Merel nog meer te laten spreken. Om meer kracht aan de ogen te geven is een donkerbruin oogpotlood gebruikt boven en onder de wimperrand, vervaag deze voor een zachter effect. Gebruik donkerbruine mascara voor een naturel look.

Lippen

De contour van de lippen zijn aangezet met een lippotlood in de kleur van de lippen. Om het natuurlijk te houden gebruikte Veronique een lipstick in de kleur van de lippen met een glansje erin.

Avond look

Als het officiële gedeelte achter de rug is kan het feest beginnen. De kapper heeft gekozen voor een wat wildere styling van het haar en daar past een zwaardere oogmake-up, zoals bijvoorbeeld smokey eyes, mooi bij

Teint

De teint is hetzelfde gebleven als bij de eerste look alleen de wangen zijn aangezet met een felroze blush.

Ogen

Veronique heeft paarstinten gebruikt, deze kleuren zijn heel sprekend bij blauwe ogen en niet te heftig zoals bij zwart en grijstinten. Gebruik een donkere paarse kleur aan de buitenkant van de ogen en vervaag deze naar boven toe. Gebruik een lichtere paarstint aan de binnenkant van het oog en vervaag deze met de donkere kleur. Voor een krachtige look gebruik je een zwart oogpotlood, breng deze ook aan in de binnenkant van de ogen voor een sprekende blik. Gebruik voor de wimpers een zwarte volume mascara.

Lippen

Omdat de ogen zwaarder zijn opgemaakt ligt daar de nadruk op, houd de lippen dan rustig. Het is mooi wanneer de lippen en de blush dezelfde kleurtoon hebben, daarom zijn de lippen ingekleurd met een zachte roze lipgloss.