Ben jij binnenkort de bruid? Dan zijn mooi verzorgde handen een must, als je die fraaie trouwring aan je vinger krijgt. Wij hebben een handig stappenplan, zodat je met elegante verzorgde handen, nagels en nagelriemen aan je grote dag begint. Denk ook aan je voeten, want ook tijdens de huwelijksreis wil je er natuurlijk van top tot teen op je allerbest uit zien….

Stevige nagels

Dunne of beschadigde nagels breng je in topconditie met een nagelverharder. Een nagelverharder zorgt ervoor dat je nagels minder snel breken, inscheuren of afbreken. Ze maken je nagels harder, maar soms ook droger. Nagelmerken zoals OPI, Trind en Herome hebben nagelverharders. Je kunt deze het beste als kuur gebruiken en er circa 2 maanden voor je bruiloft mee beginnen. Met OPI Nail Envy Original bijvoorbeeld, begin je met 2 laagjes nagelverharder en dan breng je om de andere dag nog 1 laagje aan. Na 1 week haal je alles weg een nagellakremover en dat herhaal je een week of 5 tot 8. Daarna ga je een basislak gebruiken op je nagels.

Droge nagels

Als gevolg van het gebruik van een nagelverharderkan het gebeuren dat je nagels uitdrogen. Sommige nagellakremovers bevatten aceton die je nagels ook kunnen uitdrogen. Stop dan met nagelverharder en nagellakremover breng eerst het vochtgehalte van je nagels op peil door het gebruik van verzorgende producten zoals Trind Keratin Treatment.

Voeding

Nagels zijn gevoelig voor mineralen tekorten in je voedings zoals calcium, ijzer, zink, natrium en koper. Als je gezond eet krijg je deze mineralen in voldoende mate binnen, maar als je stevig aan het lijnen bent om slank in je trouwjurk te verschijnen dan is je voeding niet optimaal. Breekbare nagels hebben baat een aanvulling van de voeding met 2,5 mg biotine of 10 mg silicium. De beste natuurlijke bronnen van biotine zijn orgaanvlees, zoals lever en nieren, havervlokken en rijst. Voor wat betreft groenten zijn peulvruchten, sojabonen, pinda’s, bieten, tomaten, sla en wortelen goede bronnen.

Mooie handen

Voor jonger uitziende en zachte handen is het goed om ze een paar keer te week te scrubben, hierdoor worden dode huidcellen verwijderd. Gebruik daarna een verzorgende handcreme.

Salonmanicure

Wil je iets speciaals op je bruiloft, ga dan eens naar een nagelstudio bij jou in de buurt. Hier kun je terecht voor manicure- en paraffinebehandelingen, french manicure, of kunstnagels (acryl , gel en UV-gelpolish).