Vaak denken we het wel, maar zeggen we het niet. En dan bedoel ik zomaar iemand een compliment geven. Hoe leuk is het als je een compliment van een ander ontvangt. Het geeft zelfvertrouwen, energie en je gaat er van stralen. Hoe leuk zou het zijn om dit voor jezelf te doen.

Wanneer heb jij jezelf een compliment gegeven?

Vaak zijn we erg kritisch naar onszelf toe, bijvoorbeeld over hoe we eruit zien. Veel vrouwen zijn niet tevreden met hun lijf, vaak is één negatief ding al genoeg om niks positiefs meer te kunnen zien. Ik snap er niks van.

Wees positief en geef jezelf zo nu en dan een compliment zoals je dat bij een ander zou doen. Richt je op de positieve uiterlijkheden van je lichaam, breng verandering daar waar het kan en accepteer de oneffenheden die gewoon bij jou horen. Kijk daarbij niet teveel naar de modebladen, mooie plaatjes maar bewerkt. Dus ook niet perfect.

Niemand is perfect

Kijk ook eens naar andere mensen, mensen die er ook niet perfect uitzien en niet voldoen aan een soort van ideaal beeld. Vaak wordt er te veel gelet op hoe andere mensen eruit zien in negatieve zin, maar elk mens heeft wel iets moois aan zichzelf. Dat kan een mooie lach zijn, een positieve uitstraling of bijvoorbeeld een mooi verzorgd uiterlijk, ook al is deze persoon 100 kilo.