Denk je na over een eerste date, dan kies je vaak al snel voor een diner, lunch, film of drankje. Niets mis mee natuurlijk, want je hebt tijdens het eten en drinken genoeg ruimte om te kletsen en elkaar te leren kennen. Bovendien kun je hierbij vrijwel elke outfit, haar- en make-uplook dragen en gaan voor waar jij je het best bij voelt. Wil je echter graag een keer iets anders, maar weet je niet goed wat, lees dan snel verder!

Variaties op de klassiekers

Het hoeft niet ineens totaal anders als je op zoek bent naar iets originelers. Met een paar kleine aanpassingen heb je al een andere ervaring. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een buitenfilm. Dat kan in een stoel als het weer het toelaat, maar soms kun je ook lekker samen in je auto blijven zitten onder een dekentje. Iets eten en drinken kun je ook doen tijdens een picknick. Haal iets lekkers bij een foodtruck of neem allebei je favoriete snacks en drankje mee. Zoiets kan natuurlijk ook perfect bij een warm kampvuur of open haard.

Toe aan wat actie

Ben je op zoek naar iets actievers en wil je weten hoe competitief je date is? Spreek dan bijvoorbeeld af in een speelhal, een escaperoom, een bordspellencafé of doe mee aan een pubquiz. Zo leer je elkaar gegarandeerd op een heel andere manier kennen. Je kunt natuurlijk ook iets actiefs gaan doen zonder dat er per se een spelelement bij komt kijken. Denk aan samen wandelen, suppen, indoor skiën, een dansles of ga voor iets creatiefs zoals een keramiek- of schilderles. Vaak praat je ook nog makkelijker met elkaar tijdens dit soort activiteiten dan als je tegenover elkaar aan een tafel zit.

Een prikkelend of ontspannen uitje

Het kan ook leuk zijn om op je eerste date naar een pretpark, dierentuin of kermis te gaan. Dit hoeft niet meteen een hele dag te zijn, maar kan ook op een ochtend, middag of avond. Liever een omgeving met wat minder prikkels? Denk dan ook eens aan een spa. Wees gerust, je hoeft niet meteen de sauna in te duiken, er worden nog genoeg andere behandelingen aangeboden die meer ontspannen zijn. Een rugmassage bijvoorbeeld: je zorgvuldig uitgedachte en aangebrachte make-up blijft intact en je bent meteen zen en een stuk minder zenuwachtig!

Gemene deler

Tot slot kun je een plek kiezen gebaseerd op een gemeenschappelijke interesse of smaak. Denk bijvoorbeeld aan een concert of festival, comedyclub, theatervoorstelling of podcastopname. Misschien is er een museum of tentoonstelling die jullie beiden graag willen bezoeken, zijn jullie allebei geïnteresseerd in een bepaalde workshop of lezing, verdwalen jullie graag in een stripboeken- of vinylwinkels of houden jullie van vintagemarkten.

Wat jullie ook besluiten te gaan doen, uiteindelijk gaat het erom dat jullie samen zijn en kunnen ontdekken of er inderdaad een romantische klik is. Als het goed zit maakt het niet meer uit waar je bent of wat je doet. Veel plezier!