Soms heb je het even helemaal gehad en ben je toe aan jezelf. Je wilt helemaal tot rust komen, zen worden, en even afstand nemen van de hectiek van het dagelijkse leven. Je gedachten op een rijtje zetten en body en mind de aandacht te geven die het nodig heeft om je weer goed te voelen en beter in balans te zijn. Plan een weekendje Blankenberge aan de Belgische kust en geniet daar volop van de natuur, de zee en de gezonde lucht. Na een paar dagen zijn je geest en lichaam rustig en kun je allerlei zaken weer op een objectieve, afstandelijke manier bekijken. Helemaal Zen…

Uitvalsbasis

Een prima uitvalsbasis is 4-sterren Hotel Aazaert dat in hartje Blankenberge ligt, op slechts enkele tientallen meters van het strand en het winkelgebied. Hier word je op een zeer vriendelijke wijze ontvangen zodat je je snel thuis voelt. Er wordt een fantastisch ontbijt geserveerd, met veel fruit, yoghurt en diverse soorten brood. Ook is er een gezellige zitruimte met open haard waar je je even terug kunt trekken om een boek te lezen of om bij te praten. Een behaaglijke plek om te vertoeven als het buiten guur en koud is.

Diepe ontspanning met Scentao Experience

Het hotel heeft een eigen wellnesscentrum met bijbehorend schoonheidsinstituut. Hier kun je je zintuigen laten prikkelen door de geneugten van een verwarmd zwembad, 70° sauna met lichttherapie, 90° en infraroodsauna, hamam, voetbaden, douches en aparte relaxruimte. Heel bijzonder is de Scentao Experience, een behandeling waarbij je gezicht en je lichaam van top tot teen gemasseerd worden langs de energiebanen volgens een oude Japanse techniek. Geurige olie, shiatsu technieken en heerlijk warme stenen zijn de basis voor deze feel good ervaring. Hierdoor wordt je qi, je levensenergie, weer geactiveerd en je ervaart een diepe ontspanning. Daarna kun je de hele wereld weer aan!

Wandelen

In Blankenberge kun je lange of korte wandelingen maken langs de kust, strand en duinen dankzij de vele wandelroutes, bijvoorbeeld vanuit het centrum van Blankenberg naar de Haan (circa 13 km). Het Schelpenwegje dat van Blankenberge naar Wenduine loopt is alleen toegankelijk voor voetgangers en dat maakt het heerlijk rustig. Vervolgens kun je vanuit Wenduine verder lopen naar De Haan. Met deze wandelroute wandel je zowel door de duinen, tussen de bossen in de duinen, langs het strand, op de boulevard en in het centrum van Wenduine en De Haan. Je kunt gewoon kijken hoe ver je wilt en kunt lopen, met de kusttram kun je altijd weer naar Blankenberge terug.

Een weekendje Blankenberge kan er voor zorgen dat je weer voldoende energie hebt om de dagelijkse drukte het hoofd te bieden. Ga even lekker uitwaaien als er aan toe bent. Gun het jezelf!