Voor veel consumenten staat massage gelijk aan ‘lekker’ maar velen weten niet dat er massagemethoden zijn die echte oplossingen bieden voor klachten of problemen. Als schoonheidsspecialist merk ik dat ook; door middel van ontspannende massages kan ik helpen om stress te verminderen en zo een bijdrage te leveren aan het welzijn van iemand. Vele massagetechnieken vinden hun oorsprong in de oosterse cultuur en worden daar zelfs in medische disciplines gebruikt, zoals de ‘tuina’ massage. Met deze oosterse drukpuntmassage wordt zelfs voor kleine medische ingrepen de verdoving geactiveerd, iets wat wij in het westen niet kunnen voorstellen.

Diverse massagetechnieken

Alle massagetechnieken hebben hun specifieke werking. Zo wordt de bindweefselmassage uitgevoerd in de dieper gelegen huidlagen met als doel zichtbare huidverbetering. Naast huid verbeterend is de massage ook erg prettig en ontspannend. Sportmassage is een massagetechniek die vooral preventief ingezet wordt bij mensen die neigen naar nek-schouder-rugklachten. Door de diverse grepen is het mogelijk om spiergroepen die elkaar nodig hebben bij al je bewegingen weer in balans te brengen. Een effectieve massage die ook in te zetten ter ontspanning van je spieren. Dit is een erg doelgerichte massage. Dan is er de holistische massage die ervan uitgaat body en mind met elkaar in balans te brengen. Een moment voor jezelf om te ontspannen, te voelen waar je spanningen zich bevinden. Weg van de dagelijkse beslommeringen. Na een massage voel je je totaal anders, je lichaam en geest zijn tot rust gekomen en weer in harmonie. Je voelt je lichaam weer.

Gelukkig ervaren steeds meer mensen wat een weldaad massage voor je kan zijn. Ga op zoek naar wat het best bij jou past. Probeer eens wat nieuws! Tips, helemaal in zijn de bamboe-, Shiatsu of Lomi Lomimassage. Geniet ervan!