Ben je voor een sjiek feestje op zoek naar een origineel feestelijk kapsel, kies dan voor een opgestoken kapsel. Klassieke, vrouwelijke kapsels waarmee je ongetwijfeld bewonderende blikken zult oogsten. Denk daarbij aan kapsels zoals de beehive (getoupeerde suikerspin) of kapsels die we kennen van Brigitte Bardot. Het betere toupeerwerk, hoe hoger hoe beter! Er zijn talloze variaties mogelijk, zoals bijvoorbeeld de combinatie met een lage paardenstaart of Franse vlecht. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie haarband te dragen. Hierdoor zie je niet alleen ‘very sixties’ uit, maar het is ook handig om eventueel de speldjes en elastiekjes verbergen.

En zo maak je zelf een skyhigh retrokapsel

Nodig: verstevigende lotion of mousse, haarspelden en haarklemmen, puntkam, flink wat haarlak en een handspiegel. Eventueel rollers of een krultang.

Stap 1: Flink wat volume voor de basis

Was je haar en dep het droog met een handdoek. Breng met je vingers verstevigende lotion of mousse door je haar aan, vooral bij de haaraanzet. Föhn je haren droog met je hoofd naar beneden om zo veel mogelijk volume te creëren. Als je fijn haar hebt kun je als basis ook grove rollers indraaien en die er pas uithalen als je haar helemaal droog is (niet doorkammen!)

Stap 2 Voorbereiding

Trek het haar op je hoofd naar achter terwijl je links en rechts twee grote plukken langs je gezicht laat hangen. Heb je een pony, kies dan of je deze laat hangen of mee wilt touperen. Zet alles wat je niet wil opsteken even vast met een klem zodat het niet in de weg zit.

Stap 3 Touperen

Pak een lok, en toupeer deze voorzichtig met de puntkam . Laat de look terugvallen en ga verder met de volgende. Herhaal dit zo vaak je nodig vindt met steeds een andere lok totdat al het haar bijna rechtop staat. Toupeer niet tot de punten, want de buitenkant moet mooi glad blijven.

Stap 4: Glad maken

Kam het getoupeerde haar voorzichtig met een kam of borstel om het buitenste laagje gladder te maken. Zorg ervoor dat je de vorm en hoogte houdt die je wil en fixeer het geheel met veel haarlak. Gebruik een haarspray die je haar niet stijf maakt, maar er voor zorgt dat je door kunt stylen.

Stap 5 Afwerken

Kam nu het voorste, losse deel glad langs je gezicht met een zij- of middenscheiding naar gelang je voorkeur en wat het beste staat bij jouw gezicht.

Als je erg lang haar hebt kun je aan de achterkant je haar lekker rommelig bij elkaar pakken en een Franse Vlecht maken. Of werk je kapsel af met een haarband. Kies een goede haarspray om het geheel af te werken zodat het extra lang blijft zitten.