De Universal Contour Wrap is een behandeling die je kunt ondergaan bij een schoonheidsinstituut met als doel om centimeters te verliezen waar dat meestal moeilijk is, zoals bijvoorbeeld op de buik en heupen. De behandeling bestaat eruit dat je gewikkeld wordt in 25 elastische windels die vooraf gedrenkt zijn in een warme mineraalrijke kleioplossing. De combinatie van klei en windels helpt los weefsel aan te spannen en zones waarin vet is opgeslagen compacter te maken. Er kunnen speciale wikkeltechnieken worden toegepast om specifieke probleemgebieden aan te pakken zoals dijen of billen. Door de behandeling spant de huid aan waardoor je een meetbaar aantal centimeters verliest. Let op, je verliest dus geen kilogrammen, maar je zit als het ware strakker in je vel. En dat kan een ideale voorbereiding voor een vakantie of speciale gelegenheid zijn.

Voor het begin van alle wrap-behandelingen worden de maten genomen van een aantal specifieke punten van je lichaam. Daarna brengt de schoonheidsspecialiste de warme wikkels aan. Dan kun je een uur lang relaxen terwijl de behandeling zijn werk doet. Veel salons gebruiken deze tijd om ondertussen een schoonheidsbehandeling uit te voeren. Na de behandeling worden je maten opnieuw gemeten waardoor het totale centimeterverlies kan worden berekend. Universal Contour Wrap claimt dat het gemiddeld verlies vanaf de eerste behandeling 25-35 cm bedraagt. Na de behandelingen voelt de huid superzacht aan.

De Universal Contour Wrap wordt aangeboden met een dubbele garantie op resultaat. Je verliest bij de eerste behandeling minstens 15 cm in lichaamsomtrek of je hoeft de behandeling niet te betalen. Op voorwaarde dat er geen gewichtstoename is moet het verlies in lichaamsomtrek ook na een maand minstens 15 centimeter zijn of je mag de behandeling gratis overdoen. Met de Universal Contour Wrap val je dus niet af (in kilo’s), maar de behandeling geeft goede resultaten in combinatie met een vermageringskuur. Een behandeling kost tussen 75 en 100 Euro per keer (gemiddeld 85 Euro). Meestal wordt er een kuurtje van 3 behandelingen aangeboden voor een speciale prijs.