Hoe heb jij tot nu toe je gezondheid georganiseerd? Zoiets van, het komt allemaal wel goed en er is niets mis met mijn gezondheid. Ben je wel echt gezond of is het een schijngezondheid en heb je leren leven met je beperkingen. Een lichaam is net een grote fabriek met heel veel medewerkers met ieder hun eigen taak. Wordt dit niet goed aangestuurd door de ‘’baas’’ jij dus, dan kan er veel mis gaan in het proces. Elk proces waar miscommunicatie ontstaat schakelt zichzelf uiteindelijk uit of gaat slechter presteren, met alle gevolgen van dien.

Moe

Steeds meer mensen geven aan dat ze moe zijn. We raken metaal en fysiek uitgeput en negeren de signalen die ons lijf ons laat voelen, met als gevolg: te weinig energie, regelmatig hoofdpijnklachten, slecht kunnen slapen, onrustig, gespannen en ga zo maar door. Kijk nu eens heel kritisch naar je eigen leefstijl. Waarschijnlijk weet je zelf best dat het anders zou moeten. Maar wil je het ook? Wat is er nou belangrijker dan je eigen gezondheid? Wat heb je aan je lijf als het je uiteindelijk in de steek laat.

Plan ontspanning!

Maak vanaf nu een afspraak met jezelf en plan een moment van ontspanning in je agenda, net zoals je een afspraak maakt bij de tandarts en de kapper. Ik heb de afspraak al gemaakt met mezelf en lig 1 x per maand op de tafel van de massagetherapeut. Als ik daar vandaan kom denk ik altijd ‘’wat zullen wij het als massagetherapeuten nog druk gaan krijgen’’. Massage wat een ultiem genot van ontspanning.