Snijden vlak bij je ogen: voor veel mensen is dat een eng idee. Maar hoe spannend is een ooglidcorrectie eigenlijk? En is het de moeite waard? Kim van de Sande (41) vertelt hoe zij de operatie heeft ervaren. “Het was niet zo dat mijn oogleden enorm naar beneden hingen, maar ze waren niet symmetrisch. Mijn rechterooglid hing schuin omlaag, als een recht streepje. Ik probeerde het altijd te corrigeren met eyeliner, maar op een gegeven moment werkte dat niet meer. Ik vond ook dat mijn blik er strenger van werd. Een collega die zelf ervaring heeft met een ooglidcorrectie sprak me erop aan: waarom laat je er niets aan doen als het je zo stoort? Toen dacht ik: je hebt gelijk, ik laat het doen.”

Ontspannen

Kim maakte een afspraak voor een consult bij dr. Laura Moojen-Zaal in de Velthuis kliniek. En dat voelde meteen goed. “Ik had er alle vertrouwen in en zag dus helemaal niet op tegen de ingreep. In de OK werd er gezellig wat gekletst, het was heel ontspannen allemaal. Ik heb er ook helemaal niks van gevoeld, zelfs niet van de verdoving. Het snijden maak je dus ook niet bewust mee. Wat ik wel gek vond, was het moment waarop het reepje huid weggehaald werd. Terwijl ik mijn ogen dicht had, zag ik het licht van de operatielamp opeens feller. Maar meteen daarna werd de incisie gehecht en was alles weer normaal.”

Heel blij

De operatie duurde maar een half uur en toen was Kim al klaar. “Eén oog is wat dik geweest en ik had wat blauwe plekken. Maar na een paar dagen was dat allemaal verdwenen. Ik werd geopereerd vlak voor Koninginnedag. Ik heb die dag feest gevierd met een grote oranje zonnebril op, niemand die het heeft gezien.”

En is ze blij met het resultaat? “Nou en of! Eindelijk zijn mijn ogen weer mooi symmetrisch. Maar andere mensen zien er eigenlijk niets van. Ik heb er een frissere blik door gekregen maar ben wel mezelf gebleven. Het is precies zo geworden als ik wilde.”