In deze column wil ik het hebben over Energie Vreters. Je zou ook kunnen zeggen: rimpelkwekers, fronsbouwers en glimlachvermorzelaars. Ze nemen de lichtjes uit je ogen weg en vooral beroven ze je van je levenslust. Het kunnen mensen zijn of gedachten waar je je even lekker in wilt wentelen, plaatsen waar je toch heen gaat ook al schreeuwt elke cel in je lijf dat je er niet wil zijn. Een baan die je opvreet, maar ook de suiker die jij eet en een overmaat aan koffie als je toch al niet vooruit te branden bent.

Waar voed jij je mee? En door wie of wat laat jij jouw energie weg eten? Dat kan net zo goed een vriendin zijn die je blijft opbellen met hetzelfde probleem als het pak koek dat je iedere avond voor de tv leeg eet. Denk ook aan een scenario dat in het verleden heeft plaatsgevonden en waar je negatieve energie in blijft stoppen. Ik bedoel niet dat we dingen onder het tafelkleed moeten vegen of dat we nare gebeurtenissen moeten bagatelliseren. Ik bedoel, dat als je dag in dag uit negatieve aandacht geeft aan iets dat in het verleden is gebeurd en het niet lukt om er vrede mee te krijgen, je de kans misloopt om in het hier en nu een fantastische ervaring te beleven.

Vaak zijn energie vreters situaties, mensen of voedingsmiddelen die je verder bij jezelf vandaan halen. Dat is één van de redenen waarom ze zo vervelend voelen. Let er maar eens op, voeding, situaties en mensen die je dichter bij jezelf brengen geven je een goed gevoel. Voeding, situaties en mensen die je verder bij jezelf vandaan halen geven je een vervelend gevoel. Dat betekent dat Jij Goed Voelt! Neem deze zomer eens uitgebreid de tijd om contact te maken met wie je werkelijk bent. Een prachtig, uniek en bijzonder mens!