Werken, kinderen naar school brengen, huishouding op orde, vrijwilligerswerk, mantelzorg, sociale contacten onderhouden, sporten? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik noem het topsport…

Voor een echte topsporter is het van groot belang gezond te leven, op tijd naar bed te gaan, gezond te eten en geen onbelangrijke: op tijd te ontspannen. Als je in balans bent, functioneer je beter, zit je lekkerder in je vel en straal je dit ook uit, ben je sterker en weerbaarder voor tegenslagen.

Een goede balans zorgt voor een gezonde en frisse huid

Als je de balans in je leven even kwijt bent dan heeft dat vaak ook gevolgen voor de conditie van je huid. Onderhoud en een goede dagelijkse huidverzorging blijft altijd belangrijk, maar als je niet in balans bent dan wil het er wel eens bij blijven. Je kunt dit vaak zien aan de conditie van je huid doordat er onregelmatigheden verschijnen zoals pukkeltjes, rode vlekken, grauwheid of een doffe teint. Zeker in de winterperiode heeft je huid veel te voortduren. Een goede huid verzorging is dan essentieel.

Hoe krijg je weer de balans in je leven?

Balans kun je vinden in het maken van de juiste keuzes voor jezelf en een kwestie van goed plannen. Plannen zorgt voor overzicht, rust en vermindering van stress. Stress belast het lichaam en zorgt voor vroegtijdige veroudering van ons lichaam. Steeds vaker krijg ik mensen in mijn praktijk die vol zitten met stress, niet in balans zijn en het overzicht kwijt zijn. Daarbij verwaarlozen zij zichzelf door niet meer goed te zorgen voor hun lijf, geen gezonde voeding te eten en regelmatig te grijpen naar zoetigheid. En daar gaat het mis met teveel suiker. Het is vergif voor je lichaam, je huid en al helemaal voor je energie. Het maakt je oud en steelt je van je vitamines. Wat ik mijn klanten adviseer is een soort dagboekje bij te houden over wat je eet gedurende de dag en hoe je je voelt en waarom. Op deze manier krijg je inzicht en wordt je je bewust van de keuzes die je maakt. Je wordt geconfronteerd met je eigen leefstijl.