Ontdek de mogelijkheden van een laminaatvloer

Laminaat vloeren zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden in Nederland. Dat is niet zo gek, want laminaat biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen van laminaatvloeren.

1. Laminaat is betaalbaar

Een van de grootste voordelen van laminaat is dat het een betaalbare vloer is. Laminaat is vaak goedkoper dan bijvoorbeeld parket of pvc-vloeren. Hierdoor is het voor veel mensen mogelijk om een mooie en kwalitatief goede vloer te hebben, zonder dat dit direct een grote investering vergt.

2. Laminaat is gemakkelijk te leggen

Een ander groot voordeel van laminaat is dat het gemakkelijk te leggen is. Laminaat is verkrijgbaar in handige klik-systemen, waardoor het leggen van de vloer geen ingewikkelde klus hoeft te zijn. Hierdoor kan laminaat snel en gemakkelijk geplaatst worden door vakmensen. Zelf leggen is blijft een risico.

3. Laminaat is duurzaam

Laminaat is een duurzame vloer die jarenlang meegaat. Laminaat is gemaakt van geperste vezels, wat ervoor zorgt dat het erg stevig en slijtvast is. Hierdoor is laminaat goed bestand tegen krassen en beschadigingen. Daarnaast is laminaat ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, wat de levensduur van de vloer nog verder verlengt.

4. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende designs

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren, waardoor er voor iedere smaak wel een geschikte vloer te vinden is. Zo zijn er bijvoorbeeld laminaatvloeren met een houtlook, tegellook of betonlook. Hierdoor kan laminaat worden aangepast aan de stijl van het interieur en kan er een mooie sfeer gecreëerd worden.

5. Laminaat is geschikt voor vloerverwarming

Steeds meer huizen worden uitgerust met vloerverwarming, laminaat is zeker een geschikte vloer voor vloerverwarming. Hierdoor blijft de vloer comfortabel warm en kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de vloerverwarming. Let wel goed op dat je de juiste ondervloer kiest.

6. Laminaat is hygiënisch

Laminaat is hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Laminaat heeft namelijk een harde en gladde bovenlaag, waardoor vuil en stof zich niet snel aan de vloer hechten. Hierdoor is laminaat een goede keuze voor mensen met allergieën of astma. Let wel goed op met laminaat dat je het niet té nat maakt. Dit kan de vloer beschadigen.

Laminaat is daarnaast ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en dessins. Kies je voor een gave visgraatvloer? Dat kan! Wil je graag zelf een laminaatvloer? Dan is het altijd een goed idee om eerst langs winkels te gaan, bijvoorbeeld deze woonwinkel in Cruquius. Zo kun je gemakkelijk zelf bepalen welke vloer het beste bij jou past. Natuurlijk heeft laminaat niet alleen maar voordelen. Om een goed overwogen keuze te maken is het belangrijk een aantal nadelen ook mee te wegen.

1. Laminaat is gevoelig voor vocht

Een van de nadelen van laminaat is dat het gevoelig is voor vocht. Als er vocht in de vloer trekt, kan dit de planken kromtrekken of zelfs beschadigen. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat er vocht op de vloer terechtkomt. Dit kan bijvoorbeeld door een goede ondervloer te gebruiken of door regelmatig de vloer schoon te maken met een vochtige doek.

2. Laminaat kan geluid maken

Hoewel laminaat geluiddempend werkt, kan het toch geluid maken als er bijvoorbeeld op hakken wordt gelopen of als er meubels verschoven worden. Dit kan als storend worden ervaren, vooral in appartementen waar geluidsoverlast tot problemen kan leiden. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van laminaat ook te kijken naar geluiddempende ondervloeren en/of tapijten.

Ook helemaal wild geworden van laminaatvloeren? Check dan de mooiste laminaatvloeren bij deze woonwinkel Cruquius.