Als je aan het kijken bent naar een nieuwe geschikte eettafel komt best wel wat kijken. Je kunt hierbij denken aan de verschillende soorten hout die je hebt voor eettafels, afwerking, vorm en het onderstel.

Welk type tafel je nodig hebt is afhankelijk van een aantal kenmerken, denk aan: meubels die je al hebt. Om dit wat makkelijker te maken in de toekomst gaan we hier dieper op in.

Rechthoekig

De tafels die rechthoekig zijn afgewerkt zijn erg populair en hebben een hele hoop voordelen. Deze tafels bieden een stijlvol en strak uiterlijk en bieden genoeg ruimte om met z’n alle aan tafel te schuiven. Daarnaast kun je de tafel gemakkelijk tegen de muur aan schuiven of er een extra tafel er tegenaan zetten wanneer de hele familie langs komt met kerst.

Rondvormig

Een ronde tafel staat bekend om de gezellige tafel. Het is een groot voordeel dat deze tafels ook goed passen in kleinere ruimtes. Daarnaast heb je het voordeel dat je iedereen die aan tafel zit aan kan kijken zonder dat je je nek 90 graden hoeft te draaien.

Ovaalvormig

Naast de rechthoekige en ronde tafels zijn er in de laatste jaren ook veel ovale tafels beschikbaar. Dit komt doordat de tafels de voordelen van beide tafels hebben, maar wel erg speciaal eruit zien. Daarnaast passen deze tafels ook in elk uiterlijk en hoef je geen bepaalde interieur te hebben.