Wanneer je in een nieuw huis bent aangekomen kan het inrichten van een badkamer erg lastig zijn. Er zijn namelijk dingen waar je een keuze in moet maken, die allemaal invloed hebben op de uitstraling van de badkamer. Denk hierbij aan de kleuren die worden gebruikt, sanitair en de inrichting van de badkamer. Om je een beetje wegwijs te maken over de keuzes die je moet maken staan in dit blog 7 tips om je te helpen bij de inrichting van de badkamer.

Kleuren

De kleur van de badkamer is een super belangrijk element van de ruimte. De kleur van de badkamer bepaald hoe de uitstraling van de badkamer is, maar ook hoe groot de badkamer lijkt. Door een lichte kleur lijkt een badkamer ruimtelijker en je kunt hierbij de hygiëne aan een badkamer beter zien.

Douche

Naast de kleur van de badkamer is het belangrijk om een goede keuze te maken bij het uitkiezen van een douche. Mocht je een kleinere badkamer hebben is het slim om gebruik te maken van een douchewand die transparant is. Doordat de wand transparant is kun je net zoals bij neutrale kleuren een ruimtelijkere ruimte creëren.

Verlichting

Om een relaxte sfeer te creëren in de badkamer is het belangrijk om de juiste verlichting uit te zoeken. Een lamp bij de spiegel is belangrijk om jezelf goed te kunnen bekijken, wanneer je jezelf aan het opmaken bent. Maar wanneer je lekker in bad wilt gaan zitten is een setje sfeerverlichting ook niet verkeerd. Je kunt dan de lamp wat dimmen en met een lekker muziekje op de achtergrond lekker relaxen.

Zwevende elementen

Voordat je allemaal verschillende kasten en wasbakken aanschaft die staan op de grond is het ook slim om te kijken naar elementen die kunnen zweven in de badkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijke sfeer en het is ook fijn met schoonmaken. Zo kun je de dweil overal makkelijk onderdoor halen en zo is er nooit een vlokje stof te vinden!

Moderne badkamer

Een bekende uitspraak binnen de sanitairbranche is: less is more. Al helemaal als het gaat om een moderne badkamer. Daarnaast zijn veel verschillende elementen in de badkamer juist heel erg rommelig. Probeer dus niet al te veel accessoires aan te schaffen, omdat dit bij een moderne badkamer averechts werkt.