Je huid is het grootste orgaan dat je hebt. Dit orgaan heeft een belangrijke functie: het zorgt ervoor dat kwalijke invloeden van buitenaf (zonlicht, verwondingen, hitte en infecties) het lichaam moeilijker kunnen binnendringen. Maar ook zorgt de huid voor de aanmaak van vitamine D en kun je, dankzij je huid, heel precies voelen en je lichaamstemperatuur wordt (deels) door de huid geregeld en onder controle gehouden. Het is dus van groot belang om goed te zorgen voor je huid. Door je lijf goed te hydrateren, water te drinken en te wassen, zorg je ervoor dat je huid blijft stralen en fris en glad aanvoelt.

Water is soms niet zacht genoeg

Je zou denken dat het water dat in Nederland uit de kraan komt overal hetzelfde is. Maar dat is niet het geval. In sommige gebieden bevat het water meer kalk dan in andere gebieden. We noemen dit water “hard”. Deze kalk zorgt, onder andere, voor de witte kringen in je glaswerk en de kleine korreltjes in je waterkoker. Je kunt je dus voorstellen wat deze kalk doet met je lijf. Als je, zoals verstandig is, 2 tot 3 liter water per dag drinkt, krijg je dus ook veel kalk binnen. Je kunt dan een waterontkalker installeren en je zult al snel merken dat je waterkoker niet meer rammelt, dat je was zachter uit de wasmachine komt en dat je huid en je haar zachter aanvoelen en meer glanzen.

Een waterontkalker is zelf te installeren

Je kunt een waterontkalker in veel gevallen zelf installeren. Het is een apparaat dat je om de leidingen doet en dat er op die manier voor zorgt dat je water zachter wordt. Een waterontkalker wordt ook wel een waterontharder genoemd. Er zijn verschillende varianten, ook een variant die je zult moeten laten installeren door een expert. Deze variant heeft wat meer onderhoud nodig. Zo zul je, eens in de zoveel tijd, het speciale zout bijvullen. Gelukkig is er een goede handleiding beschikbaar en kun je dat zelf.

Welke waterontharders worden aangeraden?

Je kunt kiezen uit twee opties: een magneet waterontharder, bijvoorbeeld de Amfa4000Ⓡ of een zout water waterontharder, bijvoorbeeld de Amfa8000Ⓡ. Welke van deze twee opties het best is voor jouw huis is afhankelijk van meerdere factoren. Denk dan aan de waterhardheid in jouw regio, maar ook het type leidingen in je huis. Vraag gewoon eens vrijblijvend informatie aan over de mogelijkheden en zie welke optie voor jou het best zou kunnen werken.