Het samenstellen van een outfit is voor sommige mensen een ware kunstvorm. Alle aspecten worden zorgvuldig langs elkaar gehouden om een prachtig geheel te maken. Een van de belangrijkste onderdelen van dit proces is de juiste sieraad vinden. Welke kleur of soort sieraad je wilt dragen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar met deze tips weet je in ieder geval waar je op moet letten.

Armbanden

Armbanden zijn veelzijdige accessoires die op een subtiele wijze je outfit kunnen aanvullen. Ze overheersen niet, maar kunnen het geheel juist accentueren. Je kan kiezen tussen verschillende armbanden, te beginnen met grootte. Kies je voor een simpel en smal armband, dan wil je dat combineren met een elegante uitstraling, zoals een jurk. Een brede, kleurrijke armband is dan weer ideaal voor in de zomer op vakantie. De kleuren kan je afstemmen op je kleren, zodat het niet met elkaar vloekt. Misschien is een bedelarmbandje met sentimentele waarde wel precies wat jij wilt. Deze kan je makkelijk combineren met verschillende stijlen omdat het een neutrale uitstraling heeft.

Oorbellen

Oorbellen zijn cruciaal om je gezicht te omlijsten en je look af te maken. Studs zijn perfect voor dagelijks gebruik en kunnen variëren van minimalistisch tot klein en gedetailleerd, terwijl hangende oorbellen en hoepels beweging en interesse toevoegen. Oorknopjes zijn ideaal voor wie een subtiele, maar toch verfijnde touch aan hun outfit wil geven. De juiste kleur is net zo belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat bij het kiezen van oorbellen zilver een van de meest gemaakte keuzes is? Het is minder uitgesproken dan goud, maar straalt wel dezelfde mate van luxe uit. In combinatie met steentjes kan je met deze oorbellen een vleugje elegantie aan het geheel toevoegen. 

Lees ook: 5 manieren om er altijd goed uit te zien

Ketting

Een ketting is vaak het middelpunt van je outfit, vooral als je kiest voor een opvallend stuk. Of je nu gaat voor een opvallende grote halsketting of een subtiele parelketting, de keuze zal je hele uitstraling definiëren. Net zoals bij een armband is het aan te raden om afhankelijk van de gelegenheid te kiezen voor een bijpassende ketting. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze om uit te kiezen, waarbij je van eenvoudige hangers tot luxe stijlen kunt kiezen.

Ringen

Ringen tenslotte, bieden een kans om echt te spelen met je stijl. Van stapelbare ringen die een moderne en persoonlijke look creëren, tot statement ringen die een outfit onmiddellijk meer karakter geven, ringen zijn de finishing touch die je look compleet maakt. Of je nu kiest voor eenvoudige bandringen voor dagelijks gebruik of cocktailringen voor die speciale gelegenheden, ringen zijn een uitdrukking van je persoonlijkheid.

De belangrijkste regel om te onthouden is dat je sieraden, net zoals de rest van je outfit moet passen bij de gelegenheid. Het is jammer als je een prachtige uitgesproken  sieraadstuk uitkiest, maar vervolgens volledig uit de maat valt omdat het niet de juiste setting is. Ook wil je zorgen dat de verschillende kleuren bij elkaar passen, zodat ieder stuk van je outfit elkaar versterkt. Als je dit in gedachten houdt en de samenhang in alle verschillende onderdelen vindt, zul je zien dat je met een beetje voorbereiding je outfit naar het volgende niveau kunt brengen.