’s Zomers kleden we ons altijd minder verhullend dan ’s winters en dat vereist een andere aanpak om er goed uit te blijven zien. Heb jij misschien een iets te zware buik of dikke billen? Net iets teveel vetrolletjes of te zware dijen? Denk dan eens na over de aanschaf van ondergoed dat jouw figuur corrigeert, ook wel ‘shapewear’ genoemd. Dat leuke zomerse strapless jurkje, die superstrakke rok of je mooie trouwjurk staan je dan meteen veel beter.

Mode

Het eeuwenoude corset was eigenlijk het begin van de ontwikkeling van dit type ondergoed. De zogenaamde wespentaille (ook wel zandloper figuur genoemd) was hot en vrouwen hadden er letterlijk veel pijn en moeite voor over om zo’n taille te bereiken. Corsetten werden gevuld met baleinen van walvissen, voor de stevigheid, en met dikke veters werd het loodzware zaakje, soms met grof geweld, strak getrokken. Soms zo strak dat vrouwen flauwvielen door ademnood. “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”, zeiden ze toen… , maar die tijd ligt gelukkig ver achter ons.

Soorten en maten

Nu is er oneindig veel keus op dit gebied. Corrigerende hemdjes, broekjes (met of zonder pijpen). Allemaal gemaakt van moderne lichtgewicht materialen. Sommigen zijn zo mooi en sexy dat ze zelfs als bovenkleding worden gedragen. Denk aan de bustiers waar Madonna groot mee is geworden.

Kiezen en kopen

Je kunt natuurlijk altijd het beste naar een speciaalzaak stappen en je goed voor laten lichten, maar op internet zijn ook talloze webwinkels op dit gebied te vinden zoals bijvoorbeeld bij Zalando. En de meeste warenhuizen verkopen ook shapewear. Daarnaast zijn er internetfora waar druk wordt gediscussieerd over de verschillende merken en soorten. Daar kun je dan weer handige tips overnemen van ‘ervaringsdeskundige’ vrouwen.