Voel jij je aan het eind van de winter moe, energieloos en ongelukkig en kruip je het liefst op de bank met een grote familiezak chips en een pak koekjes? De winter duurt voor sommige mensen te lang. Niet iedereen heeft er evenveel last van maar er zijn mensen die een beetje depressief worden in de winter. En dat kan leiden tot ongecontroleerd snacken met waardoor er zo weer een paar kilo aan zitten. Valtaf.nl geeft je de volgende praktische tips om eetbuien tegen te gaan.

Tip 1: Afleiding

Als je trek hebt in iets lekkers, zoek dan afleiding. Het maakt niet uit wat je doet, als het maar afleidt. Bel een vriend/vriendin, maak een wandeling, neem een warme douche, doe de afwas of een ander huishoudelijk klusje. Door de afleiding vergeet je de trek even waardoor deze meestal verdwijnt.

Tip 2: Verleiding

Laat je niet verleiden op moeilijke momenten zoals 11 uur ’s morgens, 16 uur ’s middags en 20 uur ’s avonds. Vermijdt supermarkten, benzine stations, recepten sites, supermarktmagazines met lekkere recepten en zap weg bij reclames op tv over eten. Door het zien van al dat lekkers krijg je alleen maar meer trek.

Tip 3: Tussendoortjes

Zorg dat je altijd een verantwoord tussendoortje hebt klaarstaan voor onverwachte trek momenten. Denk aan een smoothie, een pakje krentenkoekjes, een plakje ontbijtkoek of een schaaltje yoghurt.

Tip 4: Geen lekkere dingen

Haal zo min mogelijk lekkere dingen in huis. Heb je wel een keer iets gekocht voor bijvoorbeeld visite? Zorg dan dat het diezelfde dag opraakt of geef het mee aan je gasten.

Tip 5: Frissse lucht

Ga een stuk wandelen of fietsen. De frisse lucht en het actief bezig zijn zorgt voor een fijn gevoel waardoor je minder snel trek krijgt.

Tip 6, de leukste!

Plan voor jezelf 1 of 2 dagen in de week in waarop je wel wat lekkers mag nemen. Als je weet dat je snoep moment er aan komt is het makkelijker om je op andere dagen in te houden. En je mag dan best een keer een patatje met vette mayonaise of een lekkere grote bad burger nemen.