Crèmes, lotions en andere verzorgingsproducten zijn dikwijls afgestemd op een bepaald huidtype, zoals een droge, gecombineerde of vette huid. Maar, hoe weet je welk huidtype je hebt en hoe herken en verzorg je dat type? En kan je huidtype veranderen? Check hier welk huidtype jij hebt en welke verzorging daarbij past!

Veel verzorgingsproducten zijn afgestemd op een bepaalde huidtype. En dat is verwarrend wanneer je niet weet welk huidtype je hebt! Toch is het van belang dat uit te zoeken. Gebruik je het verkeerde product, dan heeft dat soms pijnlijk zichtbare gevolgen voor je huid. Zo wordt een droge huid trekkerig en schilferig van een lotion die bestemd is voor een vette huid en krijgt iemand met een vette huid (meer) pukkeltjes en verstopte poriën onder een laag crème voor de droge huid.

Daarnaast kan je huidtype ook nog eens veranderen en bijvoorbeeld (tijdelijk) droog en vochtarm zijn. Ook kunnen mensen tijdens de puberteit last hebben van een vette huid, maar wordt deze later weer droog. Ook medicijngebruik, weersinvloeden en seizoenswisselingen kunnen je huidtype (tijdelijk) veranderen. Even je huidtype checken dus! Dat kan heel makkelijk in het volgende schema.

Normale huid!

Gefeliciteerd, jouw huid laat zich het makkelijkst verzorgen van alle huidtypes! Toch is het belangrijk goede crèmes en producten te gebruiken. Zo ga je huidveroudering tegen en blijft je huid gezond en mooi.

Gecombineerde huid!

Dit huidtype heet ook wel gemengde huid. Vooral de huid rond je T- zone (kin, neus en voorhoofd) is vet, de huid op je wangen meestal normaal of minder vet. Het is daarom niet slim om ook je wangen te behandelen met producten voor een vette huid. Die werken namelijk uitdrogend, en dat is niet alleen oncomfortabel, het bevorderd ook de veroudering van je huid. Maar, ook voor dit type bestaan verzorgingsproducten! Je komt al ver met een goede crème of foundation bijvoorbeeld.

Vette huid!

Een glimmende huid met zichtbare poriën? Jouw velletje is vet! Dat heeft zo zijn nadelen; de poriën van de vette huid raken sneller verstopt, waardoor je last kunt krijgen van onregelmatigheden als pukkeltjes en puistjes. Voor jouw huidtype zijn er speciale verzorgingsproducten en tips. Die vind je hier!

Droge of gevoelige huid!

Hier staan ze onder een kopje, omdat deze huidtypes een aantal overeenkomsten hebben. Zo reageren beide huidtypes snel geïrriteerd op cosmetica waar alcohol of sterke chemicaliën in zijn verwerkt. De droge huid herken je aan een trekkerig gevoel of schilfertjes. Ze heeft behoefte aan hydratatie, vocht voornamelijk. Lees hier alles over de droge vetarme huid en de droge en vochtarme huid, haar verzorging en de nieuwste producten! De gevoelige huid heeft snel last van wind en kou en verbrand snel in de zon. Speciaal voor dit huidtype wordt cosmetica gemaakt die niet irriteert. Check het hier!