Mascara maakt wimpers langer, donkerder, voller en het verzorgt de wimpers. Het helpt om je ogen te framen, uitdrukking te geven. Dit veelzijdige make-up product kan worden gebuikt om een subtiel effect toe te voegen aan een naturel make-up of juist om een opvallend totaal resultaat te bereiken, afhankelijk van welk type mascara je gebruikt en hoe je het gebruikt. De keuze in mascara’s is enorm. Zo kies je de goede mascara’

Jouw wimpers

Kijk eens in de spiegel naar je eigen (gereinigde) wimpers. Hoe zien ze er uit? Wanneer je wimpers best lang zijn maar vooruit staan, koop dan een mascara die een krullende werking heeft. Mochten je wimperhaartjes meer naar beneden hangen dan is een wimperkrultang (in combinatie met een krullende mascara) een uitkomst! Ben niet bang voor het apparaatje, probeer het eens en je zult zien wat voor een mooi resultaat het geeft. Je krijgt een mooie, open blik omdat al die haartjes niet meer voor je ogen hangen. Sinds kort bestaat er ook de mogelijkheid je wimpers permanent te laten krullen in een beautysalon. Dan heb je voor een maandje of twee mooie gekrulde wimpers!

Wanneer je heel veel wimperhaartjes van jezelf hebt dan heb je geen volume mascara nodig. Gebruik dan een mooie krullende of verlengende mascara.

Wanneer je van jezelf niet zo veel wimperhaartjes hebt dan kies je voor een volume mascara. Er bestaan zelfs ‘Catwalk’ mascara’s zoals de Diorshow van Dior. Deze geven een nepwimper effect! Heel mooi voor in de avond maar voor overdag kies je beter voor een wat subtielere mascara.

Mascaraborsteltjes

Er zijn verschillende typen mascaraborsteltjes. Met een rechte borstel kun je gemakkelijk mascara aanbrengen in je ooghoeken. Met een gebogen borsteltje werk je aan meerdere wimpers tegelijkertijd.

Nieuw zijn de mascara’s met een buigzaam borsteltje. Het werkt als een soort kammetje voor de wimperhaartjes. Je hebt minder kans op klonters en je kunt je wimpers echt stylen. Net als gel of wax doet voor je haar.

Ook zijn er antiklonter mascara’s op de markt. Wanneer je deze mascara uit de huls haalt gaat het borsteltje eerst langs een soort spiraaltje dat alle overtollige mascara eraf haalt. En dus kun je meteen beginnen met aanbrengen van de mascara.

Kleur van de mascara

Mascara is verkrijgbaar in verschillende natuurlijke kleuren (bruin, zwart) en in funky kleuren. De meest veilige keuze is een mascarakleur die past bij je haarkleur. Vrouwen met donkere haren kunnen zwarte mascara gebruiken om hun ogen goed uit te laten komen. Een bruine mascara heeft een natuurlijker effect en past goed bij een lichtere haarkleur. Speciale kleuren (rood, blauw, enz) draag je bij een uitbundige en kleurige make-up en als je een avondje uit gaat.