Vaak wordt gedacht dat het inspuiten van botox geschikt is voor alle rimpels in het gezicht. Niets is minder waar. Iedere rimpel vergt als het ware zijn eigen behandeling. Voor de neus-lippen plooi (nasolabiale plooi), de plooi vlak bij de mondhoeken (afhangende mondhoeken) en de verticale rimpeltjes boven je lip (radiale liplijntjes) geeft het inspuiten van Radiesse, Restylane of Juvederm zeer goede resultaten. Radiesse is een injecteerbare gel die bestaat uit stoffen die van nature in je lichaam voorkomen. Deze rimpelvuller moet worden toegediend door een arts en blijft tot twee jaar zitten.

De arts spuit Radiesse door een fijne naald onder de huid, daar waar de rimpel zich bevindt. Tijdens de behandeling, die minder dan een uur duurt, kun je eventueel lokaal een verdoving krijgen. Direct nadat Radiesse is ingespoten en is ingemasseerd kun je al resultaat zien. De gel wordt in de loop der tijd op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en de aanmaak van lichaamseigen collageen wordt gestimuleerd. Radiesse is dus een lang blijvend, maar niet permanent vulmiddel. Diverse klinische studies onderzoeken wijzen uit dat Radiesse absoluut veilig is.

Meestal wordt het gewenste resultaat al na slechts één behandeling bereikt. Vaak zal de arts je vragen om na twee of drie maanden een vervolgafspraak te maken om te kijken of het gewenste effect bereikt is en eventueel een bijbehandeling te geven. Hieronder zie je een voorbeeld van het resultaat van de behandeling van de neus-lippen plooi na 12 maanden.

behandeling van rimpels rondom neus en mond met Radiesse Radiesse wordt onder andere toegepast in diverse prive-klinieken voor cosmetische chirurgie. Afhankelijk van te behandelen gebied en de hoeveelheid Radiesse die nodig is bedragen de kosten 500 tot 800 Euro.