Het lijkt een detail, maar je oren zijn de omlijsting van je gezicht. De vorm en de grootte van je oorlellen bepalen mede hoe je er uit ziet. Sommige vrouwen zijn niet tevreden over hun oorlellen omdat ze er dunner uit gaan zien, gaan hangen of rimpelen, of omdat hun oorbelgaatjes uitgerekt zijn. Ook kan het gebeuren dat gaatjes in de oren uitscheuren waardoor er lelijke littekentjes en vouwtjes op de oorlel achter blijven. Een snelle en effectieve manier om oorlellen weer volume te geven, en rimpeltjes, littekens of vouwtjes op te vullen, is een kleine hoeveelheid Restylane of Restylane Perlane, in de oorlellen te laten spuiten door een bevoegd arts. Alhoewel je denkt dat dit soort behandelingen alleen in Amerika voorkomen blijkt het nu ook in Nederland wordt gedaan. De artsen Arthur Ludlage en Tom van Eijk voeren regelmatig oorlelcorrecties uit.

Restylane

Restylane is een kristalheldere gel op basis van gestabiliseerd hyaluronzuur, de bekende ‘vochtbindende stof’ die van nature ook in de huidweefsels aanwezig is en zodoende door de huid wordt herkend en goed wordt opgenomen. Het wordt in de huid geïnjecteerd om precies daar waar nodig is zijn werk te doen. Restylane geeft de vochtbalans van de huid een enorme boost en geeft de huid haar volume terug. Hierdoor wordt zij mooi en stevig van structuur en wordt huidveroudering vertraagd.

Resultaat en kosten

Bij een oorlelcorrectie kan het 1-2 jaar duren alvorens de gel in zijn geheel verdwenen is. Het is mogelijk dat er tussendoor een kleine touch-up nodig is. De prijs van is afhankelijk van de hoeveelheid Restylane (meestal wordt er 0,5 ml of 1,0 ml gebruikt). De kosten kunnen variëren van € 350,- tot € 550,-.