Als je last hebt van ontsierende haargroei in je gezicht of ergens anders op je lichaam dan kun je daar heel makkelijk iets aan doen. Veel mensen laten zich al epileren en/of harsen. Om definitief haargroei te reduceren kun je tegenwoordig ook kiezen voor een IPL-behandeling bij de schoonheidsspecialist met het vakdiploma ontharingstechnieken.

Zowel bij harsen als bij epileren komen de haren na enkele weken geleidelijk terug. Ontharen met IPL/Laser zijn methodes voor het verminderen van overbeharing. Tijdens zo’n behandeling wordt sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug. De gevoeligheid van de behandeling verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.

‘Soms hebben klanten een of twee opvallende haartjes in het gelaat en dan is elektrisch ontharen een ideale methode’, zegt Ans van Bavinckhoven, Beauty Award winnares, Schoonheidssalon van het jaar. ‘Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd.’ Als de oorzaak van overbeharing ligt aan de verstoring van het hormonale evenwicht. Dan blijft de kans op overtollige haargroei bestaan. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder kunnen worden. Het advies is dan om deze met een korte behandeling enkele malen per jaar te laten verwijderen.

Waarom thuis aan de slag niet altijd een goed idee is, vertelt Ans in het volgende filmpje. Maak snel een afspraak bij een schoonheidsspecialist aangesloten bij ANBOS. Kijk op www.anbos.nl of jouw schoonheidsspecialist gespecialiseerd is in ontharingstechnieken*.