Een paar maanden geleden staat er in mijn instituut een man die een vraagje heeft: “Behandelt u hier ook mannen?” waarop mijn antwoord natuurlijk “ja” is. Waarop hij zegt, “weet u het zeker?” Zijn vraag was niet zo gek want hij had hele andere ervaringen, namelijk dat er salons zijn die geen facials aan mannen geven. Inmiddels is de beste man een klant bij ons, en behalve dat hij op regelmatige basis een gezichtsbehandeling wil, zijn we inmiddels ook gestart met een IPL-kuur om zijn rug te ontharen. Dat is elke keer weer het mooie van ons vak: iemand die helemaal blanco is, ‘opvoeden’ qua huidverzorging en preventief onderhoud.

De mannenhuid

Wist je trouwens dat mannen in het algemeen een wat dikkere hoornlaag hebben dan vrouwen en dat de meest voorkomende ‘klachten’ bij mannen ingegroeide baardharen zijn? Ook gerstekorrels en grovere, verstopte porien (talg) zijn een vaak voorkomend probleem. Door het uitleggen van een goed scheerritueel, want dat is niet voor elke man een vanzelfsprekendheid, kun je al veel voor een mannelijke klant betekenen. Die grovere, verstopte porien zijn over het algemeen moeilijk te verfijnen, maar door de huid in de salon een goede dieptereiniging te geven en ervoor te zorgen dat mannen thuis ook reinigings- en verzorgingsproducten gebruiken, kun je de structuur van de huid wel wat verfijnen. Nog een stapje verder om een fijnere structuur te realiseren is met werkstofcomplexen of peelings aan de slag te gaan. En de overbeharing van deze klant?

Overbeharing

Bij deze klant zijn we gestart met de rug en gaan uit van 6 tot 10 behandelingen, maar het kan ook zijn dat de klant eerder tevreden is met zijn ‘haarbeeld’. Onze ervaring leert dat mannen vaak al tevreden zijn als 60 tot 70% van het haar weg is, ze streven niet altijd naar haarloos. En ik verwacht dat deze klant zo tevreden zal zijn dat bij volgende bezoeken ook de borstpartij aan de beurt is.