Striae zijn paarsrode, parallel aan elkaar lopende strepen op de huid. Deze strepen worden veroorzaakt doordat de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een te korte tijd. Het onderhuidse bindweefsel is als het ware gescheurd. Meestal zien we striae na een zwangerschap, tijdens groeispurten in de pubertijd, bij overgewicht, door medicatie en na extreem trainen. In het begin zijn de strepen felrood of paars. Met de jaren worden ze iets ivoorachtig van kleur. Striae geven verder geen gezondheidsklachten maar zijn met name erg cosmetisch belastend. Zeker 70% van de vrouwen en 40% van de mannen heeft met dit probleem te maken. Niet alle middelen tegen striae helpen, maar gelukkig kunnen striae wel verwijderd worden.

Kan je striae verwijderen?

Striae zit diep in de huid. Een crème komt helaas niet zo diep en daarom kan een crème de striae niet verminderen. Wel is het mogelijk dat na een aantal jaar de striae vanzelf minder fel of zichtbaar wordt. Om striae bij elke huidskleur op een veilig en effectieve manier te verminderen of zelfs te verwijderen is de eMatrix de enige klinisch bewezen methode. De sublatieve eMatrix techniek is noch laser noch lichttherapie (IPL). Het is een nieuwe methode op basis van gefractioneerde bipolaire radiofrequentie. Deze energie maakt diep in de striae minuscule gaatjes in de vorm van een matrix terwijl de rest van de opperhuid nagenoeg intact blijft. Er wordt een sterke wondgenezing gecreëerd in de diepe huidlaag waardoor deze kleine gaatjes zich opvullen met nieuw, gezond huidweefsel. De kans op complicaties is minimaal en ook de hersteltijd is vele malen korter dan traditionele laserbehandelingen voor striae. De nieuwe huid die is ontstaan doet de striae langzaam vervagen. De structuur zal verbeteren en de huid wordt egaler van kleur. Er zijn gemiddeld 3-5 behandelingen nodig om de 4-6 weken. Na elke behandeling zal er een verbetering in kleur en textuur zichtbaar zijn. Als gevolg van het verhoogde collageenniveau en de aanmaak van nieuwe huidcellen in en rondom de striae zal er ook een huidverstrakking plaats vinden. Er zijn na de eMatrix striae behandelingen geen onderhoudsbehandelingen meer nodig als er geen verandering in gewicht plaatsvindt of nieuwe striae ontstaan.

Striae verwijderen klinisch bewezen | CE keurmerk

Het is klinisch bewezen dat de eMatrix methode de verschijning en verkleuring van striae kan verminderen. Daarnaast is de methode aangetoond veilig met minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd. De sublatieve eMatrix methode is in het bezit van een CE-keurmerk op de behandeling van striae en algehele huidverbetering. De CE-markering geeft aan dat de eMatrix voldoet aan de minimumeisen voor het verminderen van striae. Ook is de behandeling bewezen veilig voor gezondheid en milieu. Alles is opgesteld door de EU. Kortom, de eMatrix doet wat het belooft.

De eMatrix is veilig voor alle huidstypen en kleuren en er zijn geen significante bijwerkingen bekend. Ten opzichte van laser- en IPL-behandelingen kan met de eMatrix ook de donkere huidskleur veilig behandeld worden.

Wie voert de striae behandeling uit?

De striae behandeling wordt uitgevoerd door de huidtherapeuten van Cosmetique Totale. De HBO geschoold en big geregistreerde medisch specialisten zijn gespecialiseerd in het verwijderen van striae en acne littekens met de ematrix methode. Laat u gratis en vrijblijvend informeren over deze succesvolle methode. Door middel van een persoonlijk advies bekijkt de huidtherapeut uw situatie en uw huid. Zij kan een specifiek behandelplan opstellen om samen met u het beste resultaat te bereiken.