Mascara, lippenstift, blush, foundation en eyeliner zijn schoonheidsproducten die voor veel vrouwen over de hele wereld een noodzaak zijn. Soms kan make-up echter schadelijk zijn voor de gezondheid van je huid. Ongezonde make-upgewoontes kunnen acne, veroudering en vettigheid of droogheid veroorzaken. Hier lees je meer over de negatieve effecten van dagelijks make-upgebruik.

De schadelijke effecten van make-up

Verstopte poriën

Het is gemakkelijk om ’s avonds je gezicht niet te wassen, maar de minpunten wegen ruimschoots op tegen de positieven van deze luie gewoonte. Slapen met make-up kan je poriën verstoppen en acne op je gezicht uitlokken. Het kan ook je ogen irriteren en bultjes veroorzaken op de huid dicht bij de ogen.

Vroegtijdige veroudering

Als je make-up ’s nachts op je huid laat zitten, kunnen rimpels worden geaccentueerd. Schade door de zon kan ook veroudering veroorzaken (en veel mensen dragen geen zonnebrandcrème als ze make-up dragen). Ouderdomsvlekken en rimpels kunnen ontstaan ​​als je je huid niet goed beschermt.

Droge of vette huid

Bepaalde make-upproducten kunnen jouw huid droger of vetter maken dan gewoonlijk. Bovendien, wanneer mensen met een van nature droge huid make-up op hun huid proberen aan te brengen, kan de make-up hun huid nog droger maken. Je kunt aan symptomen als een schilferige of schilferige huid zien of je een droge huid hebt. Een glanzend gezicht is een teken van een vette huid. Dus als je elke dag make-up draagt, zoals veel vrouwen, hoe kun je je huid dan beschermen? We hebben een aantal make-upgewoontes samengesteld om je huid zo gezond mogelijk te houden. Als je deze gewoontes ontwikkelt, zal je huid je dankbaar zijn.

Gezonde make-upgewoontes voor uw huid

Was je gezicht elke avond

Het kan moeilijk zijn om jezelf te motiveren om ’s avonds voor het slapengaan je make-up eraf te halen. Om te voorkomen dat je je huid beschadigt, is het echter essentieel om deze gewoonte te ontwikkelen. Het proces omvat eerst het gebruik van een make-upremover en ten tweede het wassen van je gezicht met een gezichtsreiniger.

Maak je penselen regelmatig schoon

Dit kan moeilijk zijn om regelmatig te doen, maar je hoeft je make-upborstels maar één keer per maand schoon te maken. Door uw penselen grondig te reinigen, verwijder je de schadelijke bacteriën op de penselen die van uw huid komen – van zweet en dode huidcellen – en de bacteriën die afkomstig zijn van make-upproducten.

Vind make-upproducten die werken voor uw huid

De huid van iedereen is anders en daarom moet je letten op hoe je huid op verschillende producten reageert. Sommige producten kunnen jouw huid uitdrogen, terwijl andere deze juist vettig kunnen maken. Met vallen en opstaan ​​kun je de make-up vinden die het beste bij jouw huid past. Veel dermatologen bevelen make-upproducten op basis van mineralen aan omdat deze vaak minder hard zijn voor je huid.

Gebruik dagelijks een vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème

Mensen gebruiken vaak geen vochtinbrengende crème of zonnebrandcrème als onderdeel van hun dagelijkse make-uproutine, maar dat zouden ze echt moeten doen – moisturizer kan de droogte die make-up kan veroorzaken helpen verlichten, en zonnebrandcrème kan helpen bij het tegengaan van veroudering.