Geloof jij nog steeds dat een antirimpelcrème je van die diepe rimpels af gaat helpen? Bij fijne lijntjes kan een crème misschien nog verschil maken, maar heb je fronsrimpels, lijnen rond je mond of kraaienpootjes, dan is smeren niet genoeg. Tijd voor een bezoekje aan de rimpeldokter!

Voor alle soorten rimpels

Hyaluronzuur is de meest gebruikte filler van dit moment. Deze stof trekt erg veel vocht aan en vult zo rimpels van binnenuit op. Een populaire hyaluronfiller is Juvéderm, dit middel behoort tot de beste ter wereld. Voor elke rimpel is er een andere variant zodat de arts altijd exact op maat kan spuiten. Juvéderm blijft ongeveer een jaar zitten en daarna kun je de behandeling herhalen als je wilt.

Rimpels tot rust

Heb je een storende fronsrimpel tussen je wenkbrauwen of lijnen in je voorhoofd? Deze mimiekrimpels kun je met Botox verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Botox verslapt namelijk precies die spier die de rimpels in je huid trekt. Het effect zie je al na een paar dagen. Botox werkt ongeveer 4-5 maanden, maar als je het herhaalt blijft het langer effectief.

Volume van vroeger

Als je jong bent, is je huid lekker vol en stevig. Helaas raken we dat volume in de loop der jaren kwijt. Met Sculptra kun je die frisse uitstraling weer terugkrijgen. Sculptra is een polymelkzuur, een lichaamseigen stof die zorgt dat er in je huid nieuw collageen aangemaakt wordt. En hoe meer collageen: hoe steviger je huid. Sculptra wordt ook wel gebruikt voor een ‘liquid facelift’. Je gezicht wordt dan strakker, zonder dat er gesneden wordt.

Met je eigen vet

Het vet uit je buik of billen gebruiken om de rimpels in je gezicht mee op te vullen: lijkt dat je wat? Dan is lipofilling misschien wat voor jou. Eerst krijg je een miniliposuctie, daarna worden de vetcellen bewerkt en in je gezicht gespoten. Dat moet heel zorgvuldig gebeuren, want anders overleven de vetcellen het niet. Het grote voordeel van lipofilling is dat het effect blijvend is en dat het volkomen veilig is.