Heb je genoten van de feestdagen? Gesmuld van alle heerlijke hapjes en genipt van verleidelijke drankjes? Samen gezellig bij elkaar gezeten bij de open haard? Onze huid geniet wat minder van deze dingen, en met name de oudere huid heeft er onder te lijden. Hoe rijper de huid, hoe minder het vermogen om op korte termijn te herstellen. Wij geven je 10 tips om de huid te ondersteunen bij het herstellingsproces en zo het nieuwe jaar met een frisse teint in te laten gaan! De tips hebben het meeste effect als ze gecombineerd worden uitgevoerd.

Tip 1: Drink veel water

Door veel water te drinken spoelt het lichaam als het ware weer schoon. Ook de huid zal hiervan meeprofiteren. Drink ongeveer acht glazen per dag om je lichaam na de feestdagen weer schoon te spoelen. Je huid plukt er de vruchten van! Ook je lichaamshuid kan in de wintermaanden best wat extra vocht gebruiken. Smeer je huid regelmatig in met een lekkere bodylotion.

Tip 2: Eet gezond

Gezond eten heeft effect op hoe je huid eruit ziet. Je krijgt een stralende huid door veel fruit en groenten en de goede vetten te eten. Deze goede vetten vind je bijvoorbeeld in avocado’s, cashewnoten, walnoten en vette vis als zalm, makreel, haring en tonijn. Probeer vette happen die veel verzadigde vetten bevatten te vermijden, deze hebben namelijk een negatief effect op de huid. Laat dat broodje hamburger, de zak chips en koekjes dus lekker een tijdje links liggen.

Tip 3: Ga naar buiten

Maak regelmatig een wandeling of ga sporten in de buitenlucht. Dit zorgt voor een goed doorbloede huid. Het gevolg hiervan is dat de huid er stralend en rozig uit ziet.

Tip 4: Stop even met alcohol

Na alle wijntjes, biertjes of champagne tijdens de feestdagen is de huid hard toe aan een vermindering van de alcohol inname. Alcohol onttrekt vocht aan de huid en overmatig alcoholgebruik kan ontsierende, gesprongen adertjes op het gezicht en andere onzuiverheden tot gevolg hebben.

Tip 5: Goed reinigen

Een goed gereinigde huid voor het slapengaan is zeer belangrijk om een mooie, zuivere huid te behouden. Verwijder daarom altijd je make-up voor het slapen gaan en kruip alleen met een perfect gereinigde huid tussen de lakens!

Tip 6: Lekker slapen

Het bewijs dat een schoonheidsslaapje werkt is er! Een goede nachtrust zorgt voor een uitgeruste uitstraling en een mooie huid. Over het algemeen wordt geadviseerd acht uur te slapen per nacht. Tijdens het slapen krijgt de huid de volle kracht om te regenereren vandaar dat een aangepaste nachtcrème heel belangrijk is.

Tip 7: Weg met die sigaret

Roken is erg slecht voor de huid, het vernietigt drastisch de hoeveelheid vitamine C in de huid en veroorzaakt rimpels op de plaatsen waar zeer regelmatig de spieren worden aangespannen om aan de sigaret te trekken. Bovendien wordt de huid vaal door roken.

Tip 8: Een keer per week een gezichtsmasker.

Geef je huid een maal per week een boost met een gezichtsmasker. Niet alleen goed voor je huid, maar ook voor jezelf om even bij te komen!

Tip 9: Camoufleer wallen en donkere kringen

Weg met de wallen en donkere kringen onder je ogen. Gebruik schoonheidsproducten om dit te verbergen

Tip 10: Smeren, smeren, smeren!

Na een goede reiniging heeft de huid behoefte aan een efficiënte all-round dagverzorging. Smeer je huid goed in met een dagcreme die bij jouw huidtype past